Yanlış formda hareket yapmanın zararı nedir?

ardax11

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar diyelim latt pull down yapıyorum veya cable row yapıyorum bunu yanlış formda yapmanın ne gibi zararı vardır? Omurgaya yük bindirir mi? Boy uzamamasına sebebiyet verir mi?

Arkadaşlar diyelim latt pull down yapıyorum veya cable row yapıyorum bunu yanlış formda yapmanın ne gibi zararı vardır? Omurgaya yük bindirir mi? Boy uzamamasına sebebiyet verir mi?

Hareketler yanlış formda yapılırsa kas kütlesinde gelişme olmaz ve sakatlanmalar yaşanabilir o yüzden doğru yapmaya özen gösterin

Hareketler yanlış formda yapılırsa kas kütlesinde gelişme olmaz ve sakatlanmalar yaşanabilir o yüzden doğru yapmaya özen gösterin
Yanlış. Verimi azaltırsın, farklı bölgelere vurdurtursun. İlla ki kas kütlesine artısı olur, lakin doğru formla yapıldığında bölge için %50 daha fazla yararını görürsün. Verimi azaltmasından çok riskli olacak tarafı arkadaşın eklemlerini zorlayıp sakatlaması olacaktır.

Hedef bölge dışında çoğu bölgeyi de çalıştırırsın haliyle asıl geliştirmek istediğin nokta şaşar. Özellikle dumbell press gibi hareketlerde egoya kaçıp yanlış formda uygularsan büyük bir sakatlık yaşayabilirsin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı