Yanlış teşhis koyan doktordan tazminat alınabilir mi?

Dostum bu tarz konularda dava açmak en önemli hakkın. Hiç zaman kaybetmeden açmanı öneriyorum. Tabii bunu yaparken iyi bir avukat tutman gerekiyor ki sana düzgün bilgileri versin ve davayı kazanabilesin.

20 küsür sene önce benim de başıma benzer bir durum geldi. Sadece durumumu takibe alıp reşit olduktan sonra gelmemi söylemişler, çocuktum tabii. Reşit olduktan sonra da gitmedim. Doktorun durumunu da bilmiyorum. Direkt hastane özelinde başhekimliğe gidebilirsiniz önce, büyük ihtimal doktoru savunurlar. Sonrasında da daha üst mercilere taşırsınız ancak kılıfına uydurma ihtimalleri var bir şekilde.

Dava açabilirsiniz. Organın sosyal hayatınızdaki önemine göre iyi de bir tazminat alabilirsiniz. Ama iş biraz da avukatınıza ve hakime bağlı. Geçmişte böyle durumlarda kazanılan davalar var ama kaybedilenler de var.

Yanlış teşhis olduğu doğrulanırsa, manevi tazminat almaya hak kazanırsınız. Fakat bir avukattan daha detaylı bilgi alabilirsiniz.
Ayrıca evet, dava açabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı