Yanlışlıkla bilinmeyen bir APK kurdum

Hocam peki bu tür bir şey izinler verilmeden sadece kurulu iken de bir şey yapabilir mi? Android için virüs bu kadar kolay mı gerçekten?

APK vs. indiren herkes iyi kötü 1 kere de olsa bu tarz bir şeyi illaki kurmuştur. Herkesin başına bir iş gelmemiştir herhalde.😀

Siz sistem tercihlerini değiştirmediyseniz uygulamayı kurmadan önce açık bir şekilde bunun dışarıdan gelen bir uygulama olduğunu ve zararlı olabileceğini belirtiyor zaten. Android için virisün kolay olması gibi bir durum yok siz elinizle izin veriyorsunuz.
 
Telefonu sıfırlayacağım ancak uygulama vs. ydeklerini şu anki hâlden Smart Switch ile yapsam virüsü de yedeklemiş ve geri yedek kurarken boşa kürek mi çekmiş olurum? Uygulamaları, ayarları vs. yedeklemesem de fotoğraf ve dosyaları olduğu gibi yine kopyalayacağım.

Kaspersky'ın mobil uygulaması var onunla tam tarama yapabilirsin. Ayrıca @LAPSEKİLLİ BIG SMOKE hocamın dediği telefonda önemli bir şey yoksa sıfırlamada fayda var.
Yedekleme yapacağım ancak virüs varsa onları da yedeklemiş olur muyum? Fotoğraf, video ve ofis dosyalarına ihtiyacım var. Sıfırlayıp aynı dosyaları geri kullanırsam bir anlamı olur mu?
 
Son düzenleme:
Merhaba, içinizin rahat etmesi için, dosya yedekleme işini telefonu PC'ye bağlayıp cihazın depolama alanından el ile kendinizin kopyalamasını öneririm.

APK dosyasına gelince, "crack", "premium" vs gibi uygulamalar, güvenilir bir siteyse sorun olmaz ancak tedbirli olmakta fayda var.
 

Geri
Yukarı