Yanlışlıkla linke tıklayınca virüs bulaşır mı?

enes129

Centipat
Daha fazla  
Bu linke yanlışlıkla tıkladım ve bilgisayarın başından 5sn falan ayrılmam gerekti. Geldiğimde açılmamıştı ve tarattığımda bunlar çıktı. Bir sıkıntı olur mu? Hani format falan atmam gerekir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam zaten kimlik avı kötü amaçlı yazılım ve kötü niyet algılamış hem internetteki hesap şifrelerinize erişirler hem de bilgisayardaki bilgilerinize.

İndirmediyse bilgisayara birşey olmaz ancak internette hesaplarınıza erişebilirler.

Zararsız görünen ama tehlikeli riskler:

• Şifrelerini, kart bilgilerini veya kişisel bilgilerini girmeye çalıştırabilirler.
  • Tasarım genelde gerçek bir banka, e-posta servisi ya da sosyal medya sitesine çok benzer olur.

🔹 Sen bilgi girmesen bile:

• Tarayıcı açıkları veya kötü amaçlı scriptlerle bilgisayarına zararlı yazılım bulaştırabilirler.
  • Çerezlerini, tarayıcı oturum bilgilerini çalmaya çalışabilirler.
  • Reklam ya da sahte yönlendirmelerle başka zararlı sitelere gönderebilirler.

🔹 Eğer yanlışlıkla girdiysen:

1. Hiçbir bilgi girmeden çık.
  2. Tarayıcıda çerezleri/önbelleği temizle.
  3. Bir güvenlik yazılımıyla cihazını tarat.
  4. Şüpheli linki kimseye tıklatma ve mümkünse resmi bir yere (örn. bankan, BTK, Google Safe Browsing) bildir. yapay zekadan yardım aldım.

Şifrelerinide değiştir.

Zararsız görünen ama tehlikeli riskler:

• Şifrelerini, kart bilgilerini veya kişisel bilgilerini girmeye çalıştırabilirler.
  • Tasarım genelde gerçek bir banka, e-posta servisi ya da sosyal medya sitesine çok benzer olur.

🔹 Sen bilgi girmesen bile:

• Tarayıcı açıkları veya kötü amaçlı scriptlerle bilgisayarına zararlı yazılım bulaştırabilirler.
  • Çerezlerini, tarayıcı oturum bilgilerini çalmaya çalışabilirler.
  • Reklam ya da sahte yönlendirmelerle başka zararlı sitelere gönderebilirler.

🔹 Eğer yanlışlıkla girdiysen:

1. Hiçbir bilgi girmeden çık.
  2. Tarayıcıda çerezleri/önbelleği temizle.
  3. Bir güvenlik yazılımıyla cihazını tarat.
  4. Şüpheli linki kimseye tıklatma ve mümkünse resmi bir yere (örn. bankan, BTK, Google Safe Browsing) bildir. yapay zekadan yardım aldım.

Şifrelerinide değiştir.
Tamamdır teşekkürler

Merhaba. Bir linke tıklayınca hemen virüs bulaşacağı anlamına gelmez. Sizin attığınız link bir Telegram grubuna yönlendiriyor.
1756540881581.png

Phishing link olduğu belli. Seni Telegram kanalına yönlendirerek herhangi kötü amaçlı yazılım dosyası atmayı amaçlayan bir linke benziyor. Bir indirme vb. yapmadıysanız sorun yok. Ne olur ne olmaz bilgisayarınızı bilindik bir antivirüsle taratın ve tarayıcınızı temizleyin. Bütün şifrelerini değiştirebilirsin. 2FA gibi güvenlik yollarını açabilirsin. Format gerekli değil. Her phishing linke format gerekli olsaydı yanardık 😀

Merhaba. Bir linke tıklayınca hemen virüs bulaşacağı anlamına gelmez. Sizin attığınız link bir Telegram grubuna yönlendiriyor.
Eki Görüntüle 2565570

Phishing link olduğu belli. Seni Telegram kanalına yönlendirerek herhangi kötü amaçlı yazılım dosyası atmayı amaçlayan bir linke benziyor. Bir indirme vb. yapmadıysanız sorun yok. Ne olur ne olmaz bilgisayarınızı bilindik bir antivirüsle taratın ve tarayıcınızı temizleyin. Bütün şifrelerinizi değiştirebilirsin. 2FA gibi güvenlik yollarını açabilirsin. Format gerekli değil. Her phishing linke format gerekli olsaydı yanardık 😀

Telegrama falan yönlendirmedi direkt olarak site açılmadı bir şey vs. De indirmedi

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı