Yapacağım Oyunun Grafiklerini Eleştiriniz

Oyunun menü kısmında renk paleti kullanmanızı tavsiye ederim. Birbirine uyumlu ve rahat okunabilen aynı zamanda estetik görünen birçok palet mevcut.

Grafikerler daha iyi bilir işin tekniğini fakat aklımda kalan çok genel geçer bir kural var. Tasarım yaparken ana renginiz ekranın %60'ı yan renginiz %30 civarı ve accent renk dedikleri vurgu renginiz %10 arası yer kaplarsa göze daha hoş görünür. 60 30 10 kuralı diye aratırsanız bileninden öğrenebilirsiniz zira benim pek bilgim yok.



Buralardan hazır palet kullanabilirsiniz veya kendi paletlerinizi de yaratabilirsiniz. Biraz kurcalarsanız hemen çözersiniz zaten.

Başka bir önerim "Oyuna Başla", "Devam Et" gibi kullanımdan ziyade Başla, Devam, Çıkış gibi aslında bir bakışta ne olduğu belli olan kelimeleri sadeleştirebilirsiniz.

İlk gözüme çarpanlar naçizane görüşlerim bunlar tekrar elinize sağlık kolay gelsin.
 
Şu mavi tonu ile beyaz kırmızı acayip negatif kontrast oluşturuyor, göz tırmalıyor. Mavi yerine güzel bir gradient yapsanız fena olmaz. Biraz daha koyu tonda mesela. En az 4 tonlu gradient iyi olabilir. Butonlar için de gradient overlay ile hafif renk tonları ekleyin. Biraz da gölge ekleyin. Bu şekilde çok flat duruyor. Mümkün olduğunca renk tonlarını ve gölgeleri kullanmaya çalışın ki derinlik algısı artsın. Tabii siz eleştirin dediniz diye bunları söylüyorum yoksa siz böyle yapmak istediyseniz gayet güzel duruyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı