Yapay et yer misiniz?

Besin değerleri, gerçek bir etinkine eşdeğer ya da yakın olursa, gerçek bir etin standartları sağlanırsa öyle tabii ki de keyif alarak olmasa da gelecekteki şartlar dahilinde kendimi tüketmeye zorlardım; lakin olmazsa, bu şartlar sağlanamaz ise hiç yanaşmazdım. Tabii ki kimse şartlar gerçek ete el veriyorsa, gidip de yapay bir eti isteyerek tüketmez. Gelecekte gerçek et konusunda sıkıntı yaşarsak ne olacağı muamma.

Ben de yapay ete çok da sıcak bakmasam da, gerçekçi düşününce bunlar ortaya çıkıyor.
 
Kendini havalı sanan veganların işleri işte. Hayvanlar zaten tüketilmek için doğuyorlar. Sen onları kesmeyince ne yapacaksın, sığıra böm böm bakacak mısın öyle?

Yemem, yedirmem. Saçma bir ''icattır''.
Üzgünüm ama bu çok yanlış bir mantık. Hatta, veganların savunduğu noktalardan birisini doğrudan kabul etmişsiniz farkında olmadan. Sadece "öldürmek için" hayvan yetiştiriyoruz, ve bu çok yanlış. O canlının bütün hayatının amacı, öldürülüp yenilmek olamaz, olmamalı. Kölecilikten bir farkı yok bunun, çünkü koyunlar, inekler de duyguları olan, insanlarla bağ kurabilen hayvanlar (Tavukları hiç gözlemedim onları bilemiyorum) Doğal ve yapay yollarla yavrulamaya zorluyor, kısıtlı alanlarda, esaret altında büyütüyor, belirli bir yaşa gelince de öldürüyoruz. Ne kadar canice.

Yani hayvanları kesmeyince sığıra bön bön bakmayacaksın güzel kardeşim. Hayvanları kesmeyince o sığır orada olmayacak zaten. Doğada yabani bir şekilde sığır veya benzeri hayvanlar normal hayatlarını yaşayacak. Sen de normal hayatını yaşayacaksın.

Olay bundan ibaret.

Yapay et ise saçma bir icat değildir, aksine hayvancılık sektörünün çevreye ve dünyaya verdiği zararın önüne geçilebilmesi, hayvancılık sektörünün etik tartışmalarının sonlandırılması adına çok önemli bir adımdır.
 

Geri
Yukarı