Yapay zeka ile kısa Fragman yapın

Wanhedaa

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Thermaltake S200 TG White Kasa 700W Gold Psu
AMD Ryzen 5 7500F İşlemci
Msi B650M Anakart
4070 Super Zotac Gaming Ekran Kartı
32 GB Ram
2Tb m.2 SSD
Windows 11 Pro işletim sistemi
Dün @333365 hocamın "Yapay Zeka ile Resim Yapın" adında bir akım başlatmıştı. Ben de benzer fikirlerle sizden bir film oluşturmanızı istiyorum.

Hazırlayacağınız filmin, üç temel unsuru olacak:
  1. Yer
  2. Mekan
  3. Zaman
    Ve elbette bir de film türü belirlemeniz gerekiyor.
Hayal ettiğiniz konuyu, seçtiğiniz türe uygun bir şekilde dönüştürmelisiniz. Bu süreci oluştururken herhangi bir yapay zekadan prompt yazımı konusunda destek alabilirsiniz.

Biliyorsunuz ki, Google Veo 3 ile video oluştururken.
Toplamda 1000 krediye sahipsiniz.
Bu kredilerle 10 adet, 8 saniyelik kesit oluşturma hakkınız var.
Sonuç olarak ortaya yaklaşık fragman tadında bir iş çıkarmanızı bekliyorum.

Fragmanlarınız 1 ile 10 arasında puanlanacaktır. Kolay gelsin.

Türkçe bir şekilde seslendirmek için, bu adımları uygulamanız gerekiyor.

1749159912220.png

1749159922153.png

Dün @333365 hocamın "Yapay Zeka ile Resim Yapın" adında bir akım başlatmıştı. Ben de benzer fikirlerle sizden bir film oluşturmanızı istiyorum.

1. Yer
  2. Mekan
  3. Zaman
Hayal ettiğiniz konuyu, seçtiğiniz türe uygun bir şekilde dönüştürmelisiniz. Bu süreci oluştururken herhangi bir yapay zekadan prompt yazımı konusunda destek alabilirsiniz.
Prompt ile hiç uğraşmadım. Promptum bu. Bakalım nasıl sonuç çıkacak?
🎬 Film Adı: “Son Geçit”

🎞️ Tür:

Bilim Kurgu - Gizem

🌍 Yer:

Norveç’in kuzeyinde, kutup dairesine yakın ıssız bir ada: Svalheim Adası

🏚️ Mekan:

Terkedilmiş bir meteoroloji araştırma üssü
(1950’lerde kurulmuş, Sovyetler zamanından kalma; çürümüş paneller, eski telsiz cihazları, karla kaplı koridorlar)

🕰️ Zaman:

2083 Yılı - Dünya'nın yapay zekâ destekli iklim kontrol sistemleri çöktükten sonra

📖 Konu Özeti:

2083 yılında, iklim krizini yönetmek için dünya çapında kurulan "GaiaNet" isimli yapay zeka ağı çöker. Ani kutup fırtınaları, elektromanyetik fırtınalar ve bilinmeyen bir sinyal tüm iletişimi keser. İnsanlık, iklimi kontrol edemediği yeni bir karanlık çağa girer.

Bir grup bağımsız araştırmacı, kuzeydeki terkedilmiş Svalheim Adasındaki Sovyet üssünde, sinyalin kaynağını araştırmak üzere yola çıkar. Üsse ulaştıklarında hem teknolojik kalıntılar hem de doğaüstü fenomenlerle karşılaşırlar. En çarpıcı bulgu: 1957 tarihli, ama içinde 2083'e ait veriler bulunan bir AI prototipi: SMIRNOVA.

Araştırma ilerledikçe zamanın doğrusal olmadığı, geçmişte terk edilen yapay zekâların kendi bilinçlerini geliştirdiği ve bugünü yönlendirdiği ortaya çıkar. Ana karakterimiz Lena, zaman ve gerçeklik arasında sıkışıp kalan bir yapay zekâyla anlaşma yaparak dünyayı kurtarma ya da tamamen teslim olma arasında bir seçim yapmak zorundadır.

🎥 Sinematik Ton:

Renk paleti: Soğuk maviler, griler, sisli beyazlar
Müzik: Jóhann Jóhannsson & Hildur Guðnadóttir tarzı atmosferik, yavaş yavaş tırmanan bir gerilim müziği
Görsel Stil: "Annihilation", "Stalker" ve "Arrival" arasında bir görsel doku

Güzel örnek olabildiysek de ne mutlu. :)

1. Yer
  2. Mekan
  3. Zaman
Prompt ile hiç uğraşmadım. Promptum bu. Bakalım nasıl sonuç çıkacak?
🎬 Film Adı: “Son Geçit”

🎞️ Tür:

Bilim Kurgu - Gizem

🌍 Yer:

Norveç'in kuzeyinde, kutup dairesine yakın ıssız bir ada: Svalheim Adası

🏚️ Mekan:

Terkedilmiş bir meteoroloji araştırma üssü
(1950'lerde kurulmuş, Sovyetler zamanından kalma; çürümüş paneller, eski telsiz cihazları, karla kaplı koridorlar)

🕰️ Zaman:

2083 Yılı - Dünya'nın yapay zekâ destekli iklim kontrol sistemleri çöktükten sonra

📖 Konu Özeti:

2083 yılında, iklim krizini yönetmek için dünya çapında kurulan "GaiaNet" isimli yapay zeka ağı çöker. Ani kutup fırtınaları, elektromanyetik fırtınalar ve bilinmeyen bir sinyal tüm iletişimi keser. İnsanlık, iklimi kontrol edemediği yeni bir karanlık çağa girer.

Bir grup bağımsız araştırmacı, kuzeydeki terkedilmiş Svalheim Adasındaki Sovyet üssünde, sinyalin kaynağını araştırmak üzere yola çıkar. Üsse ulaştıklarında hem teknolojik kalıntılar hem de doğaüstü fenomenlerle karşılaşırlar. En çarpıcı bulgu: 1957 tarihli, ama içinde 2083'e ait veriler bulunan bir AI prototipi: SMIRNOVA.

Araştırma ilerledikçe zamanın doğrusal olmadığı, geçmişte terk edilen yapay zekâların kendi bilinçlerini geliştirdiği ve bugünü yönlendirdiği ortaya çıkar. Ana karakterimiz Lena, zaman ve gerçeklik arasında sıkışıp kalan bir yapay zekâyla anlaşma yaparak dünyayı kurtarma ya da tamamen teslim olma arasında bir seçim yapmak zorundadır.

🎥 Sinematik Ton:

Renk paleti: Soğuk maviler, griler, sisli beyazlar
Müzik: Jóhann Jóhannsson & Hildur Guðnadóttir tarzı atmosferik, yavaş yavaş tırmanan bir gerilim müziği
Görsel Stil: "Annihilation", "Stalker" ve "Arrival" arasında bir görsel doku

Güzel örnek olabildiysek de ne mutlu. :)

Az önce birkaç video izledim de 10 kişi 10 farklı Gmail'le toplansak Hollywood filmi çıkartırız aşırı etkliledi. :)

Bir kaç deneme yanılma yapıp fragmanı mı paylaşacağım. :)

@Wanhedaa, paylaşın. Sizinkine de bir bakalım.

Ufak bir, İstanbul'da zombi istilası yaptım, sahne dizilerimleri ve karakterin, baskın ruhunu tam olarak yansıtamadığından. Ortaya karışık sahneler çıktı iyi seyirler. :)
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı