Yapay zeka ile üretilen görselleri destekliyor musunuz?

Makaleler
2
Yer
İstanbul
Son zamanlarda Trendyol Go gibi yemek sipariş uygulamalarında ya da Hepsiburada, Trendyol gibi e-ticaret sitelerinde yapay zeka ile hazırlanmış görseller görmeye başladım. Siz bu durumu nasıl değerlendiriyorsunuz? Müşteriyi yanıltmak mı olur, yoksa modern pazarlamanın doğal bir parçası mı?
Kendi düşünceme gelince, eğer yapay zekâ ile üretilen görsel gerçek ürüne birebir uyuyorsa, ben pek sorun görmüyorum.

Eğer görsel ürünle içerik konusunda aynıysa sorun olmaz ama yanıltıcıysa güven kaybı yaratır. Doğru kullanıldığında modern pazarlamanın doğal bir parçası sayılabilir.

Görsel birebir ayniya benziyorsa bile ai gördüğüm an midem bulanıyor. Ai tamamen kolaya kaçmak için kullanılıyor günümüzde. Ayrıca alacağım bir şeyin görseli ai ile yapılmışsa satıcıya asla güvenemem. Gerçeğini koyabilecekken neden ai koyuyor? Alacak olan kişi resmen rus ruleti oynayacak.

Yapay zeka adı yapay kendi değil artık. Daha önce direkt ürün görseli yoktu ki. Photoshop'ya da başka programlarla en azından efekt ve değiştirmeler yapılıyordu. Şimdi bunları yapay zeka araçlarına otomatik yaptırıyorsunuz bir farkı yok bence. Şu an biraz ele düştü çok üzerine düşülmeden herkes hemen yapıp direkt kullanılıyor o yüzden kötü gözüküyor. Ama biraz üzerinde durunca yapay zeka ile mi Photoshop ile mi yapıldığı anlaşılmaz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı