Yapay zeka ile yazım hataları ve diğer düzeltmeler yapılabilir mi?

bafralifatih55

Hectopat
Merhaba arkadaşlar,
Elimde tarayıcıdan geçirdiğim ve OCR yaptığım bir Word belgesi var. Bu belgede OCR hataları mevcut. Belge biraz uzun olduğu için tek tek bu hataları düzeltmek çok zaman alıyor. Yapay zeka ile bu belgeyi verip düzeltildikten sonra düzeltilmiş belgeyi alabilir miyiz? Bu iş için ayrı bir platform var mı?
Ben Gemini kullanmayı düşündüm. Ama sorunlarla karşılaştırm.
Teşekkürler.

Selamlar,
Zaten yapay zeka dediğimiz araçlar LLM (Large Language Model). Yani Türkçeleştirirsek Büyük Dil Modeli. Bu araçların zaten temel işlevi metinler üzerinde işlem yapmak. Yazım hatası giderme, noktalama vb. hataların düzeltilmesi, bir metnin anafikrine sahip başka metinler üretilmesi gibi işleri iyi düzeyde yapıyorlar.

Direkt olarak bir doküman yükleyip düzenletmek konusunda özellikle de ücretli versiyon kullanmıyorsanız tatmin edici sonuçlar vermeyebilir. Fakat yine de ChatGPT, Gemini gibi modellerin bunu da yapabildiğini düşünüyorum. Google'ın çeviri aracı bile doküman alıp komple o dokümanı çevirebiliyorken yapay zekaların yapamaması şaşırtıcı olur.

Son olarak, eminim yapıyorsunuzdur fakat hatırlatmakta fayda var; yapay zekaya ne yaptırırsanız yaptırın, çıktıyı her zaman kontrol edin.

O konuda nerelerde hata olduğunu sen saatlerce arayacağın şeyi saniyede bulur görmediği bir yerde hata yoksa. En iyisi Gemini diyorlarlar ama hepsi bu konuda çok başarılı, özel yazılımlarda var. Ben Copilot kullanıyorum elde hazır olduğu için. Geminini nin açıklayıcı artılatıları var. Sonuç aynı az biliyorsan Gemini kullan aynı zamanda öğretir.

Şu an aklıma gelen şey, Python ile web arayüzünden kullanılan bir araç yapıp Gemini'nin ücretsiz API'sini bağlamak. 2.5 Pro metin yazmada 1. sırada. 2.5 Pro'yu kullanarak, Python aracı ile önce bozuk metni yapay zekaya vermek, düzeltmesini istemek, ardından her bir bozuk kelimeyi ne ile değiştirdiğini web arayüzünde rahatlıkla işaretleme yaparak göstermek ve eğer beğenildiyse yeni ve düzeltilmiş DOCX dosyasını bilgisayara kaydetmek.

Bu aracı kullanmak için bir yapay zeka ile bu araç için prompt girilebilir. Şu an müsait olmadığım için ne yapılabileceğini yazdım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı