Yapay zeka nerelerde kullanılabilir?

Makaleler
13
Yer
Hinohara Nishitama
Merhaba Technopat Sosyal halkı, Yapay zekanın "Şuraya şöyle koysalar da işimize yarasa" dediğiniz neyi var sizce? Ben aklıma gelen birkaç şeyi toparladım. Sizden de fikirlerinizi bekliyorum.
  1. Film öneri robotu
    Netflix zaten idare eder bir öneri sistemine sahip ama aradığım filmi "Bana elm sokağı kabusuna benzer 20 film sırala" diyebileceğim bir özelliği olsa fena olmazdı sanki. Aslında etik olmayacak ama, netflix'in film kataloğunun boş olduğunu düşünecek olursak bu özellik en çok da korsan film sitelerine yarardı.
    1682167600973.png
  2. Yorulmak bilmeyen bir doktor asistanı
    Doktorların en azından ülkemizde ne şartlarda çalıştığı zaten mağlum, bari üstlerindeki yükü azaltmak için yapay zekanın sık sık oluşan genel sorunları tespit edebileceğini düşünüyorum. Not: Haddini aşmayıp yanlış işlem yapılmasını engelleyerek benim gözümde ekstra yer kazandı.
    1682169909711.png
    1682168501302.png
  3. Ne olursa olsun, 12 yıllık eğitim hayatım boyunca gördüğüm "Rehberlik" den daha iyi olacağı kesin.
    Bunun yerine daha iyi bir önerim var aslında. "Rehberlik" kontenjanına "Psikolojik Danışmanlar" alınması.
    1682170345769.png

Konusu hoşuna giden The Glory dizisine baksın.
Evet, Sizin aklınızda ne tür kullanım alanları var? Yapay zeka özellikle de nerede kullanılacaksa o konuda eğitilerek şu an olduğundan daha iyi yardımcı olacaktır tabiki, birde 3. örnektekine rapor oluşturma özelliği verilseydi.

Bence yazılım alanında çok kullanışlı. Yazamadığım kodlarda yapay zekâya danışıyorum çok yardımı dokunuyor.

Şahsi fikrimdir muhasabeden tutun tıp sektörüne(belirtmissin yeni gördüm) kadar bir cok alanda kullanılacagını düşünüyorum.Mühendislik alanından bahsetmiyorum bile.Gündelik yaşamda da etki olabileceğini düsünüyorum en basitinden "rastgele akşam yemeği için bir tarif oluştur"diyerek bile hergün bir yemek yapılabilir.Ya da analiz alanında inanılmaz bir gelişme var.İcecek analizi,asit-baz oranı analizi gibi daha neler.Bunun yanînda yeni keşfettiğim hukuk alanı gibi daha bir cok alana girecek gibi.

Şahsi fikrimdir muhasabeden tutun tıp sektörüne(belirtmissin yeni gördüm) kadar bir cok alanda kullanılacagını düşünüyorum.Mühendislik alanından bahsetmiyorum bile.Gündelik yaşamda da etki olabileceğini düsünüyorum en basitinden "rastgele akşam yemeği için bir tarif oluştur"diyerek bile hergün bir yemek yapılabilir.Ya da analiz alanında inanılmaz bir gelişme var.İcecek analizi,asit-baz oranı analizi gibi daha neler.Bunun yanînda yeni keşfettiğim hukuk alanı gibi daha bir cok alana girecek gibi.
Birde bunlar genel olarak eğitilmiş bir modelin yapabildiği şeyler. Daha da yaygınlaştığında belki de internet bağlantısı olmadan, evde bir kutuda çalışacak 1 TB boyutunda modeller çıkacak belirttiğiniz spesifik işlemler için.

Doğru yüzyılda doğmuşum :D. Yakında gözüme salatalık ağzıma da üzüm verir bu robotlar 😂.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı