Yapay zeka toplumu kötü etkileyecek

Önceden AI ile yapılan resimleri / videoları anlayabiliyordum. Şimdi anlayamıyorum. Artık sahte ama gerçekçi dezenformasyon haberleri türeyecek. Öğrenciler ödevlerini yapay zekaya yaptırıyor. Tez yazmayı bile yaptırıyor. İnsanları iyice tembelleştirdi.

Zaten ülkede işsizlik var, insanların mesleğini çalacak. Benimkini zor çalar ben insan idare ediyorum ama durum sıkıntı.

Belki de ben geri kafalı düşünüyorum. Zamanında Edison'a karşı çıkan gaz lambası üreticisi gibi. Tabii ki niyetin iyi ise AI faydalı mesela bir ürün bozuk çıkınca Copilot'a ürün iade tutanak şablonu yazdırmıştım. Bilemiyorum sizin düşünceniz ne?
Montaj devri bitti, artık insanlar uzun uğraşlarla şantaj gibi kötü ya da ödev gibi iyi şeyleri yapmıyor. Direkt yapay zekaya yaptırıyor, iyisiyle kötüsüyle. Nasıl kullanıldığı önemli.

Önceden AI ile yapılan resimleri / videoları anlayabiliyordum. Şimdi anlayamıyorum. Artık sahte ama gerçekçi dezenformasyon haberleri türeyecek. Öğrenciler ödevlerini yapay zekaya yaptırıyor. Tez yazmayı bile yaptırıyor. İnsanları iyice tembelleştirdi.

Zaten ülkede işsizlik var, insanların mesleğini çalacak. Benimkini zor çalar ben insan idare ediyorum ama durum sıkıntı.

Belki de ben geri kafalı düşünüyorum. Zamanında Edison'a karşı çıkan gaz lambası üreticisi gibi. Tabii ki niyetin iyi ise AI faydalı mesela bir ürün bozuk çıkınca Copilot'a ürün iade tutanak şablonu yazdırmıştım. Bilemiyorum sizin düşünceniz ne?

Hocam işte artık buraya yönelmek lazım mesela demişsiniz ya insanlar artık ödevini yapay zekaya yaptırıyor veya tezi bile kendisi yazmıyor yapay zekaya yazdırıyor.

İşte artık böyle olmamız lazım yapay zeka bize kolaylık sağlarken gidip niye köle gibi uğraşsın ki adam.

Bunu şey gibi düşünün yıllar önce tarımda insan gücü kullanılıyordu sonra makineler çıktı ve şu an insan yerine makine kullanılıyor.

Çünkü böyle bir imkân varken insanı yormaya ne gerek var ki.

Yani böyle bir teknolojiye sahipken onu elimizin tersiyle itemeyiz ona uyum sağlamamız lazım.

Yapay zeka tamamen insanın yerini tutamaz. Tutarsa işte o zaman sıkıntı. Tek derdimiz meslekler olmayacak, insan adına bir şey kalmayacak. İnsan olmadıktan sonra mesleği ne yapacağız?

Teknoloji çağındayız ve 20 yıl öncesi gibi bir bilgiyi bulabilmek için kitap karıştırmanın ne mantığı var? İsteyen elbet kitap okusun ama vakit yönünden çok artıya geçirdiği ortada.
Ben gidip kitap mı karıştır diyorum? İnternette 1 saattir bulamadığını yapay zeka 1 saniyede buluyor. Bilgiye tabii ki ulaşacağız ama hiçbir çaba sarf etmeden yapay zekaya soruyorsan ve kolaya kaçmaya tercih ediyorsan tabii, bu kendi tercihin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı