Yapay zekanın asla insanlık için tehdit oluşturamayacak olması

Luna diğe bir yapay zeka sürekli kendi içinde kod yazıyor. Yani kendini geliştiriyor ve duruma göre farklı cevaplar verebiliyor. Yani bir nevi kendi iradesi var. Hatta bi aralar fabi şirket 2 yapay zeka robotunu yanlız bıraktıklarında iki yapay zekanın kendine has diller öğrendiğini söyleniyordu. Ne kadar doğru bilinmez fakat elon abimizin yeni projesi bizi koruma üzerine yani rahat olabiliriz

Facebook olayı yalandan ibaret bildiğim kadarıyla amaçları kaos yaratıp iyi yada kötü reklam elde etmek diye düşünüyorum.

Terminatör'ü izleyen zannediyor ki makinalar bizi hemen öldürecek:) Ya bi' durun be arkadaş. Yaptık da korkması kaldı sanki:) Kontrollü geliştirilen her teknoloji, insanın hayatta kalması için bir şans dahadır. İnsan kendi başına hayatta kalamaz çünkü.

@gençyazılımcı0er Gözden kaçırdığın bir şey var, Mars'ta henüz koloni kurulmadı ama yapay zekanın ilk özgür örneklerinin kendi dillerini oluşturmaya nasıl karar verebildiğini gördük. Daha gelişmiş bir versiyonun bunun daha da ötesine karar vermeyeceği konusunda da kesin bir şey söylenemez. Bu sistemler bizlerin aksine tüm veriyi birbirleriyle paylaşıp anında öğrenme kapasitesine de sahip. Durum buna döndüğü zaman dijital tabanlı bir üstün zekanın yapabileceği bir sanal saldırıya karşı fazla seçeneğimiz yok. Her şeyi kapatmak da onlarca yıl geriye gitmek demek, bu durumda geri gitmek için ileri bir yapay zeka geliştirmiş olma ironisini yaşarız.

Hocam uzun araştırmalarım sonucunda eğer yapay zeka ve insanlar arasında savaş çıkarsa yapılacak en iyi yöntemi bulduğumu düşünüyorum.Şehir'deki elektrikleri kapatmak. Bunu da ben söyleyeceksem yönetici olmam gerekiyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı