Yapı Kredi dolar hesabı nasıl kullanılıyor?

emrekya

Picopat
Yapı Kredi'de dolar hesabı açtım ve yurt dışından para geldi. Bu para nasıl kullanılıyor? Marketten 50 liralık bir şey aldığımda neye göre para kesiliyor? Veya bu parayı TL'ye çevirebiliyor muyum?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yapı Kredi'de dolar hesabı açtım ve yurt dışından para geldi. Bu para nasıl kullanılıyor? Marketten 50 liralık bir şey aldığımda neye göre para kesiliyor? Veya bu parayı TL'ye çevirebiliyor muyum?

Banka kartım ana hesaba bağlı ana hesabında sıfır TL var harcama yapamazsın.
Ama banka kartımı dolar hesabına bağlarsam dolar hesabından harcarsın.

Yani markette kullanacağın kartını dolar hesabına tanımlarsan TL harcarsın ama banka dolar hesabından harcadığın için markette harcadığın TL kadar dolara çevirip DOLAR çeker hesabından ama çok gereksiz komisyon ödersin. Harcayacağın kadar banka içerisinde TL çevirebilirsin onu da kartın bağlı olduğu hesaba atarsın (genelde ana TL hesap olur) direkt TL harcamış olursun.

Banka kartım ana hesaba bağlı ana hesabında sıfır TL var harcama yapamazsın.
Ama banka kartımı dolar hesabına bağlarsam dolar hesabından harcarsın.

Yani markette kullanacağın kartını dolar hesabına tanımlarsan TL harcarsın ama banka dolar hesabından harcadığın için markette harcadığın TL kadar dolara çevirip DOLAR çeker hesabından ama çok gereksiz komisyon ödersin. Harcayacağın kadar banka içerisinde TL çevirebilirsin onu da kartın bağlı olduğu hesaba atarsın (genelde ana TL hesap olur) direkt TL harcamış olursun.
1 tane banka kartım var. Vadesiz dolar hesabı açtım. Normalde vadesiz banka hesabı kullanıyorum. TL'ye çevirip atma işini nasıl yapabilirim?

Yatırımlar kısmında Döviz/Kıymetli maden al-sat yeri vardır her bankanın içerisinde. Sadece Türk lirasına çevirebildiğiniz için de TL vadesiz hesabınızı seçeceksiniz zaten oldukça kolay bir menüdür al-sat kısmını bulduğunuz da kolayca yapabilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı