Yapılacak korku oyunu için hikaye önerisi

omerars123

Femtopat
Daha fazla  
Hepinize merhaba, ben 16 yasindayim ve oyun gelistiricisiyim. Unreal Engine'den oyun tasarliyorum, korku oyunu yapmak istiyorum. Kafamda bir hikaye var ama tam olusturmadim ben de insanlara sormak istedim. Aklinda kalan, dusundugu ya da duydugu bir korku hikayesi gercek hayattan alinmis olabilir. Cin tarzi falan orasi fark etmez, eger oyle bir şey varsa bana geri donus yaparsaniz sevinirim. Farkli bir oyun fikri verseniz de olur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Amacım reklam yapmak değil. Unexplored Reality'nin postlarını takip etmeni öneririm. Backrooms tarzı "liminal core" psikolojik korku videoları üretiyor. Bütün videoların altında insanlar neden bu tarz bir korku oyunu olmadığını tartışıyorlar. Eğer bu temayı doğru şekilde işleyebilirsen çok başarılı bir indie korku oyunu ortaya çıkarabilirsin. Ben de ayıla bayıla oynarım.

İki arkadaş Cin köyünü merak edip araştırmaya gider. Normal görünen köyde arkadaşlardan biri bir eve girmek için ısrar eder. Eve girdiklerinde her şey normaldir. Işıklar açık, yemekler hazır, içerisi sıcak fakat evde kimse yoktur. Bir anda odaların birinden cin çıkar ve iki arkadaşın üzerine koşar. Arkadaşlar evden kaçarlar ve dışarıda bir sürü cin olduğunu görürler. Kovalamaca başlar ve bir süre sonra arkadaşlardan biri yakalanır. Artık o da cin olmuştur. Hikayenin baş kahramanı da kısa bir kovalamaca sonunda yakalanır. Elleri ve ayakları bağlıyken cinlerden biri ona doğru yaklaşır ve yakınına geldiğinde kendi kafasını tutup yukarı doğru çeker. Kafasındakinin maske olduğu görünür. Aslında onun bir cin değil ilk yakalanan arkadaş olduğu ortaya çıkar. Bu kişi arkadaşına bir şaka yapmak istemiştir ve köylülerle önceden konuşup şakayı hazırlar. Köy aslında cin köyü değildir. Köylüler de maske ve kıyafetlerini çıkardıktan sonra bir süre sohbet ederler. İki arkadaş köyün ıssız bir noktasında oturup sohbet ederken maske takmaya devam eden bir köylü yanlarına gelir ama konuşmaz. Arkadaşlar onunla konuşmaya çalışır. Köylü bir anda tüm bu şakayı hazırlayan arkadaşı vahşice öldürür. O bir köylü değil cindir. Bu sefer gerçekten bir cin ile karşılaşmışlardır. Ana karakter koşarak köylülerden yardım istemeye gider fakat herkesin öldüğünü görür. Ormanın ortasındaki bu köyde gerçek bir cin tarafından kovalanmaya başlamıştır. Ormana dalan karakter ne tarafa gideceğini bilmeden kaçıyordur. Cinin artık tek başına olmadığını görür. Cinler kalabalık bir halde ana karakteri aramaktadır.

Bu noktadan itibaren oyuncu ormandan çıkmaya ve peşindeki yaratıklardan kurtulmaya çalışır.

Cin yazdım ama farklı isimlendirme daha iyi olabilir.

Hepinize merhaba, ben 16 yasindayim ve oyun gelistiricisiyim. Unreal Engine'den oyun tasarliyorum, korku oyunu yapmak istiyorum. Kafamda bir hikaye var ama tam olusturmadim ben de insanlara sormak istedim. Aklinda kalan, dusundugu ya da duydugu bir korku hikayesi gercek hayattan alinmis olabilir. Cin tarzi falan orasi fark etmez, eger oyle bir şey varsa bana geri donus yaparsaniz sevinirim. Farkli bir oyun fikri verseniz de olur.

Korku oyunu için fikirler gerçek hikayeler şehir efsaneleri esinlenebilirsin terkedilmiş yerler yerel inanışlar olabilir farklı olarak hayatta kalma korku dene.

Daha önce kimsenin denemediği bir konsepti yapabilirsin.
Türk ve yabancı yapımlara baktığımızda genellikle Phasmophobia, Panicore, Zort gibi CO-OP korku oyunları ön planda. Ancak benim düşündüğüm fikir, bu klasik yapının dışına çıkıyor ve çok daha özgün bir deneyim sunmayı hedefliyor.
Oyunun içinde çok oyunculu (CO-OP) bir sistem bulunabilir; oyuncular birlikte oynayabilmeli. Fakat asıl odak noktasının, güçlü bir hikaye anlatımı, benzersiz bir atmosfer ve zaman zaman oyuncuya yalnızlık hissini yaşatacak derinlikli bir yapı üzerine kurulmasını düşünüyorum.
Eğer bu dengeyi başarıyla kurabilirsen, ortaya gerçekten sıra dışı bir korku oyunu çıkabilir.

Hikaye:
Sen, doğaüstü vakaları araştıran bir avcı ailesinin son üyesisin. Ailen yıllar boyunca iblislerle, hayaletlerle ve diğer doğaüstü varlıklarla savaşmış. Ancak bir görev sırasında tüm ailen yok olmuş ve olay karanlıkta kalmış. Şimdi onların izini sürmek ve karanlık bir gizemi çözmek için terk edilmiş bir kasabaya gidiyorsun: Willow’s End.

3. şahıs ya da birinci şahıs, atmosferik, hikaye odaklı bir korku oyunu.
  • Oyuncu, hem fiziksel olarak savaşmalı (sınırlı cephane/tuz/kutsal su), hem de zekâsını kullanmalı (şifreli kapılar, sembol kombinasyonları, eski metinleri çözme gibi).
  • Oyunun ana mekânı: Terk edilmiş bir kasaba + orman + bir kilise + eski aile evi + mühürlü zindan.
  • Zamanla gerçek ile halüsinasyon birbirine karışır. Bazı varlıklar seni geçmişteki travmalarınla yüzleştirir. (Flashbackler veya Göz bulantısı olabilir.)

• Oyun işleyişi: Belirli eşyaları ve sembolleri bir araya getirip iblis kovma ritüeli yapıyorsun.
    • Araştırma: Kasaba sakinlerinin evlerine girip mektuplar, günceler, ses kayıtları buluyorsun.
    • Gizemli yaratık tarayıcısı: EMF dedektörü gibi, ortamda doğaüstü varlık olup olmadığını tespit ediyorsun.

Biraz benzer aslında oyun yapısı diğerleriyle fakat daha önce bu kadar detaylı yapılmadı biraz Alan Wake'teki gölgelerle kapışma gibi olabilir orası size kalmış.

1745320990424.png

Dipnot: Oyun teması bazı dizi, film ve oyun içeriklerinden esinlenerek yazılmıştır değişkenlik gösterebilir.

Sabah oluyor ve uyanıyorsun yüzünü yıkarken aynada tam ense hizanda yılan benzeri bir yaratık görüyorsun düz bir şekilde havada duruyor korkup arkana bakmadan kaçıyorsun merdivenden iniyorsun ve insanların sokakta birbirine saldırdığını görüyorsun o vahşeti gerilimi ve korkuyu hissediyorsun ve tam o anda ekran siyah beyaz oluyor ve birinin seninle konuştuğunu duyuyorsun
Söyle diyor:
24 saat içinde bir kişiyi öldürmezsen ölürsün ve sürüngen şeklinde yavaş fazla hareket kabiliyeti olmayan bir zombiye dönüşüyorsun
O yılan her dakika ensene yaklaşıyor ve savaşmak zorunda kalıyorsun

Bu hikayeyi rüyamda görmüştüm

İki arkadaş cin köyünü merak edip araştırmaya gider. Normal görünen köyde arkadaşlardan biri bir eve girmek için ısrar eder. Eve girdiklerinde her şey normaldir. Işıklar açık, yemekler hazır, içerisi sıcak fakat evde kimse yoktur. Bir anda odaların birinden cin çıkar ve iki arkadaşın üzerine koşar. Arkadaşlar evden kaçarlar ve dışarıda bir sürü cin olduğunu görürler. Kovalamaca başlar ve bir süre sonra arkadaşlardan biri yakalanır. Artık o da cin olmuştur. Hikayenin baş kahramanı da kısa bir kovalamaca sonunda yakalanır. Elleri ve ayakları bağlıyken cinlerden biri ona doğru yaklaşır ve yakınına geldiğinde kendi kafasını tutup yukarı doğru çeker. Kafasındakinin maske olduğu görünür. Aslında onun bir cin değil ilk yakalanan arkadaş olduğu ortaya çıkar. Bu kişi arkadaşına bir şaka yapmak istemiştir ve köylülerle önceden konuşup şakayı hazırlar. Köy aslında cin köyü değildir. Köylüler de maske ve kıyafetlerini çıkardıktan sonra bir süre sohbet ederler. İki arkadaş köyün ıssız bir noktasında oturup sohbet ederken maske takmaya devam eden bir köylü yanlarına gelir ama konuşmaz. Arkadaşlar onunla konuşmaya çalışır. Köylü bir anda tüm bu şakayı hazırlayan arkadaşı vahşice öldürür. O bir köylü değil cindir. Bu sefer gerçekten bir cin ile karşılaşmışlardır. Ana karakter koşarak köylülerden yardım istemeye gider fakat herkesin öldüğünü görür. Ormanın ortasındaki bu köyde gerçek bir cin tarafından kovalanmaya başlamıştır. Ormana dalan karakter ne tarafa gideceğini bilmeden kaçıyordur. Cinin artık tek başına olmadığını görür. Cinler kalabalık bir halde ana karakteri aramaktadır.

Bu noktadan itibaren oyuncu ormandan çıkmaya ve peşindeki yaratıklardan kurtulmaya çalışır.

Cin yazdım ama farklı isimlendirme daha iyi olabilir.

Oha kanka fikir bayağı iyi bu arada bunu bayağı begendim bunu yapabilirim.

daha önce kimsenin denemediği bir konsepti yapabilirsin.
Türk ve yabancı yapımlara baktığımızda genellikle Phasmophobia, panicore, zort gibi Co-op korku oyunları ön planda. Ancak benim düşündüğüm fikir, bu klasik yapının dışına çıkıyor ve çok daha özgün bir deneyim sunmayı hedefliyor.
Oyunun içinde çok oyunculu (Co-op) bir sistem bulunabilir; oyuncular birlikte oynayabilmeli. Fakat asıl odak noktasının, güçlü bir hikaye anlatımı, benzersiz bir atmosfer ve zaman zaman oyuncuya yalnızlık hissini yaşatacak derinlikli bir yapı üzerine kurulmasını düşünüyorum.
Eğer bu dengeyi başarıyla kurabilirsen, ortaya gerçekten sıra dışı bir korku oyunu çıkabilir.

hikaye:
Sen, doğaüstü vakaları araştıran bir avcı ailesinin son üyesisin. Ailen yıllar boyunca iblislerle, hayaletlerle ve diğer doğaüstü varlıklarla savaşmış. Ancak bir görev sırasında tüm ailen yok olmuş ve olay karanlıkta kalmış. Şimdi onların izini sürmek ve karanlık bir gizemi çözmek için terk edilmiş bir kasabaya gidiyorsun: willow's end.

3. şahıs ya da birinci şahıs, atmosferik, hikaye odaklı bir korku oyunu.
  • Oyuncu, hem fiziksel olarak savaşmalı (sınırlı cephane/tuz/kutsal su), hem de zekâsını kullanmalı (şifreli kapılar, sembol kombinasyonları, eski metinleri çözme gibi).
  • Oyunun ana mekânı: Terk edilmiş bir kasaba + orman + bir Kilis'e + eski aile evi + mühürlü zindan.
  • Zamanla gerçek ile halüsinasyon birbirine karışır. Bazı varlıklar seni geçmişteki travmalarınla yüzleştirir. (flashbackler veya göz bulantısı olabilir.)

• oyun işleyişi: belirli eşyaları ve sembolleri bir araya getirip iblis kovma ritüeli yapıyorsun.
    • araştırma: Kasaba sakinlerinin evlerine girip mektuplar, günceler, ses kayıtları buluyorsun.
    • gizemli yaratık tarayıcısı: Emf dedektörü gibi, ortamda doğaüstü varlık olup olmadığını tespit ediyorsun.

Biraz benzer aslında oyun yapısı diğerleriyle fakat daha önce bu kadar detaylı yapılmadı biraz Alan Wake'teki gölgelerle kapışma gibi olabilir orası size kalmış.

Eki Görüntüle 2475375

dipnot: Oyun teması bazı dizi, film ve oyun içeriklerinden esinlenerek yazılmıştır değişkenlik gösterebilir.

Cok teşekkür ederim dostum fikirlerin gercekten guzel mail ile mesajlassak olabilir ya da farkli bir sosyal medya buradan hesap ismi versek ban yer miyiz?

Sabah oluyor ve uyanıyorsun yüzünü yıkarken aynada tam ense hizanda yılan benzeri bir yaratık görüyorsun düz bir şekilde havada duruyor korkup arkana bakmadan kaçıyorsun merdivenden iniyorsun ve insanların sokakta birbirine saldırdığını görüyorsun o vahşeti gerilimi ve korkuyu hissediyorsun ve tam o anda ekran siyah beyaz oluyor ve birinin seninle konuştuğunu duyuyorsun.
Söyle diyor:
24 saat içinde bir kişiyi öldürmezsen ölürsün ve sürüngen şeklinde yavaş fazla hareket kabiliyeti olmayan bir zombiye dönüşüyorsun.
O yılan her dakika ensene yaklaşıyor ve savaşmak zorunda kalıyorsun.

Bu hikayeyi rüyamda görmüştüm.

Hikayen guzel dostum da bu biraz kisa yani iade politikasini gecmek icin 2 saati gecmesi lazim gameplay suresinin.

Son düzenleyen: Moderatör:

Yeni konular

Geri
Yukarı