Yara izi olanlar neden subay olamıyor?

Sözleşmeli er, subay, uzman çavuş gibi sürekli Türk Silahlı Kuvvetleri çatısı altında görev yapılmasını gerektiren rütbelerde, eski zamanlarda problem yaşanmaktaydı. Kanun değişikliğiyle birlikte artık yara ve yanık izi gibi problemleri olan adayların askeri sınavlara girmesinde herhangi bir sorun bulunmamakta. Önceki kanuna göre yara, yanık ve dikiş izi olan adaylar kesinlikle sınava giremiyordu. Yeni kanuna göre; vücutta bulunan yara izleri ve dövmelerin kıyafetten en fazla 20 cm gözükecek şekilde, kıyafetten gözükmeyecek şekilde ise, 50 cm olması gerekmektedir.

Kaynak: askeriye.com
 
Sözleşmeli er, subay, uzman çavuş gibi sürekli Türk silahlı kuvvetleri çatısı altında görev yapılmasını gerektiren rütbelerde, eski zamanlarda problem yaşanmaktaydı. Kanun değişikliğiyle birlikte artık yara ve yanık izi gibi problemleri olan adayların askeri sınavlara girmesinde herhangi bir sorun bulunmamakta. Önceki kanuna göre yara, yanık ve dikiş izi olan adaylar kesinlikle sınava giremiyordu. Yeni kanuna göre; vücutta bulunan yara izleri ve dövmelerin kıyafetten en fazla 20 cm gözükecek şekilde, kıyafetten gözükmeyecek şekilde ise, 50 cm olması gerekmektedir.

kaynak: askeriye.com

Bize denk gelmez şu kanunlar.
 
Dövmede yasaktır :) bildiğim kadarıyla mülakatta soyunup dövme kontrölü bile yapılıyor .

Yara izine gelirsek ufak vede vücüdünün dışarın gözükmeyecek şekildeydi işte geçmişte kafanın arkasında ufak bir dikiş izinden saçsızlık var diyelim ondan sıkıntı olmaz ama büyük yaralardan dolayı artık eliyorlar.
 

Geri
Yukarı