Yaş 15 ve bel fıtığı

byngmzz

Decapat
Katılım
1 Eylül 2020
Mesajlar
338
Çözümler
1
Hikayem futbol oynarken düşmem sonucu belimde hissettiğim bir çıtlamayla başlıyor. Yaklaşık 6 ay boyunca boy uzamasıdır geçer diyerek doktora gözükmemiştim ve gittiğimde bel fıtığı olduğumu öğrendim. Boy 1.85 kilo 81 civarı. MR sonucu belimin sol tarafında büyük bir fıtık olduğu söylendi. Egzersizler verildi. Bel ve karın kaslarımı güçlendirmek için özel antrenör tutmuştum fakat korona yüzünden aksadı gitmiyorum. Yüzmenin iyi geldiğini duydum fakat korona yüzünden gidemiyorum. Ağrılarım çok sayılmaz fakat yaşam kalitemi düşürüyor. Sınav haftası yüzünden egzersizlerimi bırakıp saatlerce oturmam sonucu yürümede ve ayakta durmada acı çekiyordum. Ameliyat olmak istemiyorum, günde 3 kez olmak üzere egzersizlerime geri başladım. Egzersizler hareketsiz kalmaya kıyasla iyi hissettiriyor. Koronadan kurtulana kadar böyle devam edip yüzmeye gitmeyi düşünüyorum. Benim gibi bel fıtığı mağduru olup fikir, yardım verebilecek birileri olup olmadığını öğrenmek için yazıyorum bunu, iyi günler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu konuda doktorun size söyledikleri dışında bir şey yapmanızı tavsiye etmem, sonuçta sosyaldekilerin tavsiyesi ne kadar işe yarar bilinmez, doktor değiliz.

Geçmiş olsun.
Doktorlar bir şey söyleyemiyor, yardımcı olma, yönlendirme yapmıyorlar maalesef. 4 farklı doktora gittim böyle yaşamaya alışacaksın normal hayatına devam et türevi şeyler söylediler.
 
Egzersizlerinizi asla aksatmayın abur cuburadan kaçının sırta ve böbrek de ağırlık yaptığından koladan kaçarak uzaklaşın kola içmek zaten fayda değil de neyse rahatlamak içim sırtınıza sıcak su torbası koyup yüz üstü uzanıp dinlenin not kaynar olmasın yastık desteği alın rahat bir yer seçin.

Fıtık ile cebelleşen tanıdığım çok ameliyatta kesin çözüm olamaz bazen.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı