Yaşım 15 boyum 168

Arkadaşlar 15 yaşındayım boyum 168 16 ya 7 ay civarı var annemin boyu 1.49 babamın boyu 1.54 dayılarım 170 180 civarı dedem 180 beslenmeme dikkat etmiyorum fakat ilk ergenliğe girdiğim zamanlarda günde en az 2 yumurta ve 1 bardak süt içtim ergenliğe gireli 2 yıl yeni oluyor. Bu boyum normal mi ayrıca 47 kiloyum yemek yediğim halde kilo alamıyorum.

22 yaşındayım boyum 1.69, annem 1.55, babam 1.65, aynı şekilde dedelerim dayılarım amcalarım da uzun bir biz böyle kaldık :D

Spor yap mutlaka. Bu kilo almana da fayda sağlayacaktır. Zaten zayıfım spor yaparsam iyicene eririm diye düşünme yani. Ayrıca görünüşün daha iyi olursa kendini daha iyi hissedersin. Sağlık ve estetik hatta ruh haline bile iyi gelir.

Doğuştan gelen senin elinde olmayan şeylere çok takılma. Bu senin başarın veya başarısızlığın değil. Kendini geliştirmeye odaklan. Başarılı olabileceğine inandığın şeyleri yap ve hedefler koy. Orta şekilde yaşayabileceğin kadar iyi noktaya gelsen bile emin ol boyunun hiçbir önemi kalmayacak. Bir konuda iyi olduğun zaman kimse boyuna falan bakmıyor. En fazla kadınlar konusunda etkili olabilir ama onda da birçok kadın daha çok başarılı ve özgüvenli insanları seçiyorlar. Ayrıca kısa da değilsin. Ülke ortalaması civarı işte. İleride boya gereksiz takılmışım diyeceksin :) Benim boyum da senle aynı.

Ben de genç iken zayıftım. Sonradan işler değişiyor. Çelimsiz diye spora başlayan ve ünlü olan bir çok insan da var.

Merhaba kardeşim, bu boy konusu büyük oranda genlerle alakalı bir şey kimi insan ortaokuldan sonra hiç uzamaz kimi insan ise 18 yaşından sonra 10 cm atar. Bir diğer faktörde beslenmedir. Sana tavsiyem bol proteinli besinler tüket çünkü growth hormonunun (büyüme hormonu) yapısını amino asitler oluşturur. Son olarak annen baban kısa diyede kısa olacaksın diye bir şey yok nice insanlar var anne babasına oranla dev gibi.

Bende 15 yaşında 168 falandım 18 yaşındayım şu an 173-175 arasıyım. Boy tamamen genetiktir. Uyku ve beslenmenin çok etkileyemeceğini düşünüyorum. Kardeşlerim buna örnek. Genlerde aniden uzayan biri varsa sizde aniden uzayacaksınızdır. Ama ortaokulda boyunuz yılda 10 12cm uzadıysa lisede o kadar boy atmazsınız. Yani eğer normal şekilde devam ederse 173-175 eğer ani sıçrama olursa 185 falan olursunuz. Kilo alma konusu kaloriye bağlıdır gün içi kalorinizi hesaplayın üstüne 300 500 kalori eklerseniz kilo alırsınız. Ek olarak ailede hipotiroid veya hipertiroid varsa her yıl 1 kez kontrol ettirin.

Hocam yoğun olarak alsın süt vesaire alışkanlık olsun yani ayrıca takviye vitaminde alsın balık yağı vesaire.
Sütün kemiklere iyi geldiğine dair çok şüpheli durumlar var diye biliyorum. Hatta tam tersi etkiler yaptığı bile söyleniyor. Ezelden beri millete dayadılar sütleri. Şimdi insanlarda laktoz sorunları oluşmaya başladı. Bu sefer yine sattırmak için laktozsuz çıkarttılar o da yetmedi protein önemli diyenlere yüksek protein adı altında sütler üretilmeye başlandı. Sektör mutlaka sattıracak yani :) yüksek ısıl işlemlere tutulan sütler bir yana organik denilenler de sıkıntılı. Süt yerine yoğurt kefir tercih etmek daha doğru olur kanımca.

Sütün kemiklere iyi geldiğine dair çok şüpheli durumlar var diye biliyorum. Hatta tam tersi etkiler yaptığı bile söyleniyor. Ezelden beri millete dayadılar sütleri. Şimdi insanlarda laktoz sorunları oluşmaya başladı. Bu sefer yine sattırmak için laktozsuz çıkarttılar o da yetmedi protein önemli diyenlere yüksek protein adı altında sütler üretilmeye başlandı. Sektör mutlaka sattıracak yani :) yüksek ısıl işlemlere tutulan sütler bir yana organik denilenler de sıkıntılı. Süt yerine yoğurt kefir tercih etmek daha doğru olur kanımca.

Hocam öncelikle zaten direk saf süt alması lazım arabalar satar onları hem de daha ucuzdur ayrıca hocam kefir bir süreden sonra zararlı oluyor bu ekşime muhabbeti alkol vb. falan.
Not: Eğer dışarıdan süt alırsan falan hepsini ısıtmadan içme.

Hocam öncelikle zaten direk saf süt alması lazım arabalar satar onları hem de daha ucuzdur ayrıca hocam kefir bir süreden sonra zararlı oluyor bu ekşime muhabbeti alkol vb. falan.
Not: Eğer dışarıdan süt alırsan falan hepsini ısıtmadan içme.
Onlar daha büyük sıkıntı :) Arabada satılanlara asla güvenmem yıllardır da almayız. Tabi tercih sizin. Kefir derken fermente olmuş ürünleri söylüyorum. Doğru kullanılırsa sıkıntı olmaz ama yoğurt daha da iyi olur. Ancak bunların da etkisi sanıldığı gibi çok büyük olmayacak.

Bitkisel bazlı da kalsiyum içeren besinler var ama çok takılmaya gerek yok. Düzgün beslenilmesi kafi. Bir besine abartı değer yüklemek yanlış olur. Medyatik doktorlar bunu çok yapar özellikle. Büyütürler de büyütürler :) Bir de gıda fobisi yaratırlar neyse o başka konu :)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı