Yatay geçiş ile aynı üniversitenin hem normal hem ikinci öğrenimine başvurulabilir mi?

brkant

Yoctopat
Daha fazla  
Dönem sonu not ortalamam ile yatay geçiş yapmayı düşünüyorum. Başvuru yapmak istediğim üniversitenin ikinci öğretim puanı benim merkezi yerleştirme puanıma çok yakın dolayısıyla ikinci öğretimin tutmasına garanti gözüyle bakıyorum. Ama yine de normal öğretimine de başvurmayı denemek istiyorum. Aynı üniversitenin hem normal öğretimine hem de ikinci öğretimine aynı anda başvurabilir miyim acaba?

İÖ kontenjanı açılsa bile min. 2. sınıf için açılacaktır muhtemelen(2023'de girip hazırlık okuyanlar en az 2. sınıf olacak). Yani bölüm değiştirip baştan başlamayı düşünüyorsanız pek ümitlenmeyin derim İÖ tarafına. 2024 için olan kontenjanlarda bile (en azından benim başvurduklarım) ya hiç İÖ açmadı, ya da hazırlık muafiyeti varsa 1. sınıfa kabul etti.

İÖ kontenjanı açılsa bile min. 2. sınıf için açılacaktır muhtemelen(2023'de girip hazırlık okuyanlar en az 2. sınıf olacak). Yani bölüm değiştirip baştan başlamayı düşünüyorsanız pek ümitlenmeyin derim İÖ tarafına. 2024 için olan kontenjanlarda bile (en azından benim başvurduklarım) ya hiç İÖ açmadı, ya da hazırlık muafiyeti varsa 1. sınıfa kabul etti.
Bölüm değişikliği yok kendi bölümümden devam edeceğim. 2023 girişliyim 2. sınıf bitecek bu dönem. Geçen sene başvuru tarihini kaçırdığımdan dolayı deneyemedim. İÖ kontenjanı açılmıştı o zaman.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı