Yatay geçiş puanı nasıl hesaplanır?

jennnje9

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba. Çok fazla araştırdım ama net bir şey bulamıyorum. Sanırım çoğu üniversite MYP + GANO ile yatay geçiş başvurularını değerlendiriyor.

Adayın ÖSYM puanı/Programın taban puanı × 80 + adayın 100′lük GANO′su/100 × 20.

Bu formül ile.

Bu formülün sonucunun en az kaç olması gerekiyor?

Birkaç sorum daha var. Bildiklerinizi paylaşabilirseniz çok sevinirim.

1.Yatay geçişin kolay olmadığını biliyorum ama özelden devlete geçiş daha mı zordur?

2. Bir sene özel üniversitede (ücretli ya da %50) okuduğum bölümü bu sefer aynı bölümü aynı okulda burslu kazanarak 2.sınıftan devam edebilir miyim?

3. Yeniden YKS'ye girip yeni YKS puanım ile ders saydırarak herhangi bir üniversitede 2.sınıftan devam edebilir miyim?

Son düzenleme:
Her üniversitede bu formül farklı diye biliyorum hocam. Sizin attığınız formülde puan %80 etkilerken ortalama %20 etkiliyor. Bazıları 60 / 40 bazıları 90 / 10 vs. yapabilir. Geçmek istediğiniz üniversiteye bağlı biraz bu.

Diğer sorularınız hakkında pek bilgim yok fakat ikinci sınıftan başlamak istiyorsanız okuduğunuz üniversite ile geçmek istediğiniz üniversitenin dersleri aynı olması lazım yoksa birinci sınıftan başlatırlar. Hem ders içerikleri hem de dersin AKTS kredisi aynı olması lazım ki o dersler sayılsın ve sizi ikinci sınıftan başlatsınlar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı