Yavaş konuşmak

Sorununuz geç mi anlamanız veya biri size bir şey dediğinde konuşmaya 10 saniye sonra mı başlamanız?

Evet sorunum biri bana bir şey deyince konuşmaya 10 saniye geç başlamam.
Şarkı dinlerken onunla beraber takip et, yavaş yavaş konuşma hızın artar.

Nasıl yani takip et derken anlamadım biraz açıklar mısınız?
Bu duruma rağmen doktora gitmediniz mi? Hadi sen demesen bile ailenin hadi gidelim demesi lazım. Bu iş burada bizim tavsiye vermemizle olmaz. Doktora görünün, bu problem hayatınızın ileri yıllarında daha büyük sorunlara yol açabilir.

Zaten geçen ay noroloji doktoruna gittim test falan verdim doktor bana senin sorununu konuşma terapisti çözer dedi bir de doktor babama dedi bunu bir konuşma terapistine götür konuşma problemi çözülür dedi doktor öyle söyledikten sonra babam bana sen yalan söylüyorsun sen kendini bilerek öyle yapıyorsun ben seni konuşma terapistine götürmüyorum dedi hala götürmedi bu yüzden burada konu açtım belki yardımcı olabilirsiniz diye.
 
Üstüne gidince bu sefer daha kötü konuşuyorum arkadaşlarım okulda dalga geçiyor mesela geçen gün sınıfta sıra arkadaşımla sohbet ettim biraz sonra arka sırada oturan 4'lü kız grubu bana gülmeye başladı.

Size gülenlerin daha ülkeye bir faydaları yoktur. Takmayın fazla.
 
Bu arada gülenleri hiç takma Allah vergisi bunda utanıp sıkılacak bir şey yok. Biz yaşamadığımız için bilemeyiz illa ki bir eksiklik oluyordur ama durup dururken kendini boş insanlar yüzünden canını sıkma elbet yoluna girer merak etme.
 
Ya anlamıyorum nasıl götürmez bir insan çocuğunu ya... Annen veya başka bir yakının yok mu?

Babamın neden götürmediğini söyleyeyim çünkü babama göre ben kendimi bilerek böyle yapıyormuşum benim hiçbir şeyim yokmuş geçen gün 1 saat ağladım size hakkımı helal etmiyorum beni doktora götürün dedim ama yine de götürmediler.
Şarkıyı söyleyen kişiyle beraber söyleyin.

Tamam deneyeceğim teşekkür ederim.
 

Geri
Yukarı