Yavru fareler hastalık taşır mı?

Shinsai

Moderasyon Ekibi Üyesi
Kıdemli Moderatör
Makaleler
4
Herkese selamlar, bugün tarlada işim vardı ve yaparken tarlanın içinde 3-4 tane yavru fare gördüm misket gibi. Zemine çapa yapıldığı için dümdüz yer ve açığa çıkmış gibiydiler. Ben de tuttum sevdim ettim köpek vardı toprağın altına geri sakladım falan :D Bu hayvanlar hastalık vesaire taşır mı? Misketten %30 40 daha büyüktür daha yeni tüylenmişler ama avucumda açık yara vardı o yüzden merak ettim. Bilen varsa düşüncesini belirtirse sevinirim, onun dışında hastaneye gitmeye gerek duymuyorum bir şey olmayacağını düşündüğüm için.

Herkese selamlar, bugün tarlada işim vardı ve yaparken tarlanın içinde 3-4 tane yavru fare gördüm misket gibi. Zemine çapa yapıldığı için dümdüz yer ve açığa çıkmış gibiydiler. Ben de tuttum sevdim ettim köpek vardı toprağın altına geri sakladım falan :D bu hayvanlar hastalık vesaire taşır mı? Misketten %30 40 daha büyüktür daha yeni tüylenmişler ama avucumda açık yara vardı o yüzden merak ettim. Bilen varsa düşüncesini belirtirse sevinirim, onun dışında hastaneye gitmeye gerek duymuyorum bir şey olmayacağını düşündüğüm için.

Hocam şunu diyeyim, yaranız morarmaya başlar ise hastaneye gitmeniz şart. Bir hastalık türüydü ama hatırlayamadım şu an.

Avucumu da orada çizdim aslında açık yara dediğim kesildi orada.

Bir şey olmaz gibi, fare hastalıklarının belirtilerini araştırsanız yeterli olacaktır diye düşünüyorum hocam. Geçmiş olsun. Bu sırada hayvan sevgisini anlarımda fare sevmek biraz fazla değil mi hocam yahu?

Bir şey olmaz gibi, fare hastalıklarının belirtilerini araştırsanız yeterli olacaktır diye düşünüyorum hocam. Geçmiş olsun. Bu sırada hayvan sevgisini anlarımda fare sevmek biraz fazla değil mi hocam yahu?
Sevdim dediğim avucuma aldım hocam serçe parmağımdan küçüktü :D
Yara kabuk bağlamışsa bir şey olmaz ancak açık ise sıkıntı olabilir. Sadece fare değil doğada ki bir çok şey sorun olur hocam açık yaralar için dikkatli olun.
Orada ağaç kabuğuna sürttüğüm için kanamıştı. Eve gidince kolonya döktüm yanmadı başta ama yanlardan tutup az açınca yandı bayağı. Tetanoz aşım var 2019 ya da 2020'de yapılmıştı okul tarafından.
Eldiven filan var mıydı?
Hayır yoktu. Yaradan uzak tutmaya çalıştım zaten üstünde yürümesin diye.

Sevdim dediğim avucuma aldım hocam serçe parmağımdan küçüktü :D

Bir şey olmaz gibime geliyor, zaman belirleyecektir cevabı. Hem bir şey olur ise deneyimlerinizide aktarırsınız :)

Bir şey olmaz gibime geliyor, zaman belirleyecektir cevabı. Hem bir şey olur ise deneyimlerinizide aktarırsınız :)
Ölmezsek sorun yok canım illa geçer zaten. Dediğim gibi yaramdan uzak tuttum avcumda tutsam da oraya geçirmedim onu. Çizik zaten çizgi şeklinde ama yine de merak ettim. Baktım ettim de çözemedim internette yazanları.
:D

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı