Yayındayken oyunlarda ping olması

Ahmet Metin

Kilopat
Katılım
29 Mayıs 2016
Mesajlar
311
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
selamlar herkese,

Geçen hafta ADSL'den VDSL'e geçtim. Yayın açmayı denediğim zaman oyunlarda pingim çok yüksek oluyor. Örneğin League of Legends oynarken yayın dışı 13 pingim var fakat yayını açınca 40-100 arası dalgalanıyor sürekli. Hız Testi budur. Arkadaşım 2.8 upload alıp ping olmadan 2500 bitrate ile 720P30 yayın açabiliyor. Anlam veremedim yardımcı olur musunuz acaba? Bir de sistemimi yazayım sistemle alakası var mı yok mu bilgim yok belki de ondandır. Bir yerde görmüştüm sanırım VDSL'de oyun yayınları açamazsınız fiber olması şart tarzı doğruluk payı var mı acaba? Teşekkürler şimdiden.

  • i7 4790.
  • 8 GB RAM.
  • GTX 750 Ti.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Modem değerlerinizi de paylaşmanız faydalı olacaktır.
Biraz daha açarsanız tam olarak ne paylaşmam gerektiğini makbule geçer
Kendi yayının için en iyi ayarları bulman lazım deneye deneye.İnternetin eh işte diyelim yayın için bi tık daha iyi olması lazım.
1800 Bitrate kadar düşürerek denedim ama nafile hep ping. Arkadaşımın benden kötü ama onda ping olmuyor.
 
VDSL'de upload stabil olmaz, dalgalı olur. 2000 ile dene.

Temel sorun VDSL'in asimetrik olması, aynı anda upload ve dowland yapmak bazen sıkıntı olabiliyor.
1800’e kadar düştüm fakat hep oluyor. Aklıma yeni geldi D-Smart kullanıyorum ve yurtdışı çıkışları çok berbat ondan kaynaklı olabilir mi acaba? Ama yayınım kaliteli cam gibi oluyor oyuna ping giriyor öyle olsaydı ilk önce yayınım kötü olurdu gibime geldi
Yayın özellikleri nedir? İnterneti aktif olarak kullanan başka birileri var mı?
Onları da ekleyeceğim detaylı bir şekilde size cevap olarak. İnternete kimse bağlı değil, modemden wifiyi dahi kapatıyorum yeri geliyor.
 
Ben de sizinle aynı upalod hızını alıyorum. 1300 bitrate üzerine çıktığınız an oyunda ping hissetmeye başlarsınız. Arkadaşınız ya oyun için başka yayın için başka bir internet kullanıyor, ya da simetrik internete sahip. Aksi halde 2.8 upload ile 2500 bitrate verip aynı anda oyun oynamak imkansız. Sisteminiz ile ping olayının bir bağlantısı yok, sisteminiz iyiyse daha kaliteli yayın verirsiniz.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı