Yaz için iyi maaşlı iş önerisi

Ya zaten değiştiririm her tatilde ama en azından 10 k üstü ya da ona yakın kazanmalıyım
Komilikte tavuk dünyası gibi bir yerde 15 yaş alıyorlardı diye hatırlıyorum ve asgari ücret veriyorlardı herkese en son.

Komilikte tavuk dünyası gibi bir yerde 15 yaş alıyorlardı diye hatırlıyorum ve asgari ücret veriyorlardı herkese en son.
Ayrıca tekstile bakabilirsin orası benim çalıştıgım en rahat yer olmuştu haftada 5 gün digerlerinin verecegi 6-7 güne eşitti.

Ayrıca tekstile bakabilirsin orası benim çalıştıgım en rahat yer olmuştu haftada 5 gün digerlerinin verecegi 6-7 güne eşitti.
Hocam tekstil nasıl rahat? Bu yaşlarda başka bir iş cevrende yoksa veya bilmiyorsan çalışabilecek tek yer ve orası çok ağır hep eziyorlar adam yerine koymayıp köle muamelesi görüyorsunuz.

Hocam tekstil nasıl rahat? Bu yaşlarda başka bir iş cevrende yoksa veya bilmiyorsan çalışabilecek tek yer ve orası çok ağır hep eziyorlar adam yerine koymayıp köle muamelesi görüyorsunuz.
Geçen yaz 2 farklı yerde çalıştım tekstilde şu ana kadar pastane,komi,üretim yerinde çalıştım gerek mola saatleri gerek yemegi ve çalışma saatleri en uygundu tekstilin.Komilikde sözde 12 saat çalışıyoruz ama 1-2 saat önceden toplantı ayagına çagırıyorlardı çıkışlar geç oluyordu bu yüzden kendi deneyimime göre hem para açısından tekstil en rahatı oldu.Ayrıca haftada 5 gün çalışıyorsun.

Geçen yaz 2 farklı yerde çalıştım tekstilde şu ana kadar pastane, komi, üretim yerinde çalıştım gerek mola saatleri gerek yemegi ve çalışma saatleri en uygundu tekstilin. Komilikde sözde 12 saat çalışıyoruz ama 1-2 saat önceden toplantı ayagına çagırıyorlardı çıkışlar geç oluyordu bu yüzden kendi deneyimime göre hem para açısından tekstil en rahatı oldu. Ayrıca haftada 5 gün çalışıyorsun.
Hocam gerek ortaokul zamanlarında gerek lisede yaz aylarında tekstillerde çalıştım saat 8.30 genellikle iş başı olur 2 tane çay molası ve 1 saatlik yemek molası ve iş çıkış saati ise 19.00 da biterdi. Genellikle ortacı/çırak olarak alınırsinız. Mesela ben ortacı olarak girmiştim ama baktığın zaman bir süre sonra ortacı hariç her işi yapmaya başlıyorsunuz. Gelen malları yukarı taşıma, paketlenen kolileri kamyona yükleme, vs. türlü türlü işleri yapıyorsunuz ve tekstil sahibi adam olacak o kişi seni kölesi sanıp o muameleyi yapıyor ve ne isterse yapmak zorunda kalıyorsunuz ve öyle rezalet aşağılık insanlar varki o ortam da kalmaya tahammülün kalmıyor. Yani bu dediklerimi deneyimlerime ve gördüklerime dayanarak söylüyorum belki siz ilk kez girmiş olabilirsiniz veyahut çalıştığıniz yer iyi denk gelmiştir.

Hocam gerek ortaokul zamanlarında gerek lisede yaz aylarında tekstillerde çalıştım saat 8.30 genellikle iş başı olur 2 tane çay molası ve 1 saatlik yemek molası ve iş çıkış saati ise 19.00 da biterdi. Genellikle ortacı/çırak olarak alınırsinız. Mesela ben ortacı olarak girmiştim ama baktığın zaman bir süre sonra ortacı hariç her işi yapmaya başlıyorsunuz. Gelen malları yukarı taşıma, paketlenen kolileri kamyona yükleme, vs. türlü türlü işleri yapıyorsunuz ve tekstil sahibi adam olacak o kişi seni kölesi sanıp o muameleyi yapıyor ve ne isterse yapmak zorunda kalıyorsunuz ve öyle rezalet aşağılık insanlar varki o ortam da kalmaya tahammülün kalmıyor. Yani bu dediklerimi deneyimlerime ve gördüklerime dayanarak söylüyorum belki siz ilk kez girmiş olabilirsiniz veyahut çalıştığıniz yer iyi denk gelmiştir.
Hocam açıkçası benim ilk girdigim yerde para az vermiști çocuk gibi görmüștü bende çıkdım 2. yerde ise biraz büyük bir yerdi bir șey tașınacagı zaman bizim ișimize devam etmemiz söylenirdi genelde,bize ara sıra tașıttırırlardı makinecilerde huysuzlanmalar oluyordu orda cevap vermemek sıkıntı yapıyordu ama oda artık normal diye geçiștiriyor insan çünkü komiyken,pastanede çalıșırken bu konfeksiyonda yașadıklarım çöp kalıyordu resmen.Bu yüzden deneyimime göre gidip konfeksiyonda çalıșsın,denesin bence sonra gidip diger meslekleri çalıșabilir,deneyebilir.Benim tahminime göre sizin dediklerinizde biraz daha küçük yerde olabilir arkadașımda konfeksiyonda büyük bir yerde çalıșıyordu oda rahattı.

Hocam açıkçası benim ilk girdigim yerde para az vermiști çocuk gibi görmüștü bende çıkdım 2. yerde ise biraz büyük bir yerdi bir șey tașınacagı zaman bizim ișimize devam etmemiz söylenirdi genelde,bize ara sıra tașıttırırlardı makinecilerde huysuzlanmalar oluyordu orda cevap vermemek sıkıntı yapıyordu ama oda artık normal diye geçiștiriyor insan çünkü komiyken,pastanede çalıșırken bu konfeksiyonda yașadıklarım çöp kalıyordu resmen.Bu yüzden deneyimime göre gidip konfeksiyonda çalıșsın,denesin bence sonra gidip diger meslekleri çalıșabilir,deneyebilir.Benim tahminime göre sizin dediklerinizde biraz daha küçük yerde olabilir arkadașımda konfeksiyonda büyük bir yerde çalıșıyordu oda rahattı.
Tabi bahsettigim rahatlık olabildigi kadar yanlıș anlașılmasın çünkün patronlar çalıșanlarına tapulu malı gibi davranıyor bu ülkede.

9.sınıf öğrencisiyim, kendime 12.sınıfın sonunda motor almak istiyorum, bunun içinde yazın çalışmam lazım. Bana yüksek maaşlı işler önerir misiniz?

Tantuni döner satan yerlerde paketçi ihtiyacı çok olur. Genelde çocuk çok çalıştırdıklarından ve para az vermek istediklerinden dolayı seni kabul ederler tam bir yetişkin maaşı vermeselerde günlük en az 600 alırsın. Ayda 26 gün gitsen 15.600 yapar. Bisiklet ya da sarjlı motor altına vermeleri yüksek ihtimal. Dikkat etmen gereken ise çevresini bildiğin bir mekanda çalış. Adres bulman kolay olur. Haritalar sayesinde zaten adres bulmak çok kolay sokak ve no yazınca nokta atışı zaten gidiyorsun. Düşün bence bunu.

O yaşta ne yüksek maaşı😂😂garsonluk komilikten başlar tecrübe ister. Fabrikalar almaz 18 altı
Kuzen 15 yaşında geçen yaz fabrikada çalışıyordu, asgari ücret 17k ise ondan önceki 12k olandan alıyodu parasını, ha ama onun babasıda orda çalışıyodu belki ondan girebilmiştir, ama orda kendinden başka 16 yaş falan oldugunuda söylüyordu.

Amelelik demeyelim bir yandanda tecrübe dayın falan yoksa bu ülkede rahat iş kavramı yok zaten 2-3 sene önce buna benzer bu konu açılmıştı çok eleştirildim bir şey demek zordan başlamak biraz daha iyi oluyor ben 16 yaşında sigortasız bir şekilde üretim yerinde çalıştım 18'e gelene kadar neler neler hocam kargo transferine gidip gecelerimizi mi yakmadık depolarda aylarımızı mı geçirmedik 2 hafta öncesine kadar mağaza sorumlu yardımcısına kadar çıktık geçmişteki zorluklarla kaldırdık bir yükü ama ne yazık ki haksızlık ve suçlama nedeniyle oradan çıkartıldım sesim fazla çıkınca zorluğun eksiside var artısıda bana göre herkesin görmesi gerekiyordur herkesin gönlüne göre olsun bütün her şey benden bu kadar :)
Tabii haklısınız hocam şuan olduğum kişiliği geliştirmemde böyle tecrübelerin çok faydası oldu, kastettiğim şey şuanki aklım olsaydı direkt restorandan başlardım. Yoksa yanlış anlaşılmak istemem, pek eski kafalı da sayılmam ama biraz ezilmen lazım ki rahata vardığında kıymetini bil.

~Yaz bunu güzel söz~

9.sınıf öğrencisiyim, kendime 12.sınıfın sonunda motor almak istiyorum, bunun içinde yazın çalışmam lazım. Bana yüksek maaşlı işler önerir misiniz?
Bi kafe ve ya restoran da komi olabilirsin ama yoğun bi mekan ise fazla yoracak. Bi de berber yanın da çalışabilirsin ve zaten on bin küsür asgari ücretin yarısı, bu meblağ da seçenek fazladır

Tabii haklısınız hocam şu an olduğum kişiliği geliştirmemde böyle tecrübelerin çok faydası oldu, kastettiğim şey şu anki aklım olsaydı direkt restorandan başlardım. Yoksa yanlış anlaşılmak istemem, pek eski kafalı da sayılmam ama biraz ezilmen lazım ki rahata vardığında kıymetini bil.

~yaz bunu güzel söz~

Cefasını çekmeden sefasını süremezsin :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı