Yaz Tatili En Az 2000₺ Biriktirmek için Nerede Çalışmalıyım?

Katılım
22 Kasım 2015
Mesajlar
46
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Technopat'ın 1500 TL'ye oyun bilgisayarı topladıkları bir video vardı, bu videodaki sisteme bakarak bir sistem toplayacağım. Nerede çalışarak en az 2000 TL kazanabilirim? okul hayatım boyunca her gün 5 TL alıyorum, bizim şehrimizde yemek fiyatları en fazla 2,5 TL olduğundan dolayı akşama 2,5 TL bırakıp şu son 200 gün içerisinde 500 TL biriktirmeyi planlıyorum.

Yeni sistem toplamak istememin sebebi bu bilgisayarın 2016 yılına girdiğimizde 6 yaşında olacağı ve bunu hazır olarak yani toplamamak olması. Euro Truck Simulator 2, Grand Theft Auto: San Andreas vb. oyunlarda bile kasması. Bu tür oyunlarda kasıp nasıl Windows 10'da sorunsuz oluyor anlamadım.

DÜZENLEME: Az dersim olduğu günlerde parayı evde bırakacağım böylelikle daha fazla biriktiririm.
 
Son düzenleme:
Bu daha çok sizin ne tür bi işte çalışabileceğinize bağlı...
Örneğin; inşaatta çalışabilmiş olsanız, günlük ortalama 60 TL kazanırdınız. Bu da 2 ayda 2,500- 3 bit TL'yi rahat kazanırdınız anlamına geliyor.

Onun dışında kuaför tarzı hafif işlerde ama çok az bi maaşla .çalışmanız mümkün. Tabi bu şekil de kendinize belirtiğiniz sürede o kadar parayı toplamanız biraz zor görünüyor.
 
Babam İnşaat Ustası(Kendi iş alıp o işte kendi çalışıyor) bende onun yanında çalışıyorum. Günlük 60Tl yevmiye ile onun yanında çalışıyorum ben. Emin ol sanayide çalışmayı istemezsin burada çalışan arkadaşlarım insanı durmadan aşağılıyorlar diyerek şikayet ediyor. @er36po dediği gibi inşaatta çalışırsan para biriktirebilirsin. Şuan kenarım da 3.000 tl var ve 1 yazda biriktirdim.
 
Babam İnşaat Ustası(Kendi iş alıp o işte kendi çalışıyor) bende onun yanında çalışıyorum. Günlük 60Tl yevmiye ile onun yanında çalışıyorum ben. Emin ol sanayide çalışmayı istemezsin burada çalışan arkadaşlarım insanı durmadan aşağılıyorlar diyerek şikayet ediyor. @er36po dediği gibi inşaatta çalışırsan para biriktirebilirsin. Şuan kenarım da 3.000 tl var ve 1 yazda biriktirdim.
İnşşat ta tam olarak sana ne yaptırıyorlar? malzeme taşımak filanmı?
 
Mesela benim de birinci dereceden arkadaş çevremde, böyle fabrika gibi yerlerde 2/3 ay çalışıp, 2 bin ile 4 bin TL arasında parayı rahat bir şekilde biriktiren var... Ama hayat günlük gülistanlık olmadığı için, bunun karşılığında adamın belini kırıyorlar! Yanında bir de gereksiz insanlarla muhatap olma ve üç kuruş için ilköğretim mezunu insanların lafını sindirme de var. Bu yüzden çok dikkatli seçmelisin! Zamanın da benim gibi rastgele bir yere girersen haftalık 40 TL alırsın, yarısı da otobüse gider. Eline de o taşıdığın ağırlıkların izleri kalır... :)
 
Zaten o yüzden ''Çalışabilmiş olsanız'' dedim.:) Ayrıca inşaatlarda yaş sınırı da var. Tabi aynı şekilde sanayi, daha doğrusu ağır işlerde. Ama kanunlarımız bölgesel olduğundan değişiyor... Yani bazı bölgelerde bakıyorsunuz; bırakın yaşın tutup tutmadığını daha SSK'dan bile bi haberler.
 
Ben 17 yaşındayım ve yaklaşık 13-14 yaşımdan beri inşaatla haşır neşir olduğum için babamında tabiriyle çoğu ustadan daha çok ustayım. Sen hiç çalışmadığını varsayarak senin malzeme taşıma gibi işler yapacağını söyleyebilirim. Çalıştığınız bölüme göre farklılık gösterir tabi bu. Mesela ben kalıp da çalıştığım için amelelik döneminde çivi çekme işiyle çok uğraştım. İnşaatın kötü yanı da akşam nasıl uyuduğunu anlayamazsın :).
 
Benim babam da boya, yalıtım, sıva, iç cephe dış cephe işlerinde usta. Günlük 50-60 TL getirisi var ama adam gibi birinin yanında çalışırsan. Onun dışında elektrikçide çalışmıştım 5 hafta. Haftalık 100 TL alıyordum. Arkadaşım var mesela asansörcüde pano topluyorlar aylık asgari ücret 1100 TL alıyorlar ama her işi de yapıyorlar yani. Para iyi diyorsun ama her türlü ambargo var. İş verenine göre. Bir yerlerde çalışmak iyi oluyor boş durmaya göre ama adam gibi işverene denk gelmek önemli tabi. Benden sana tavsiye, ülkede dolar çok pahalı. Bu yüzden sistem parçaları da çok pahalı. 2000 liraya alacağın kasa 2 senede eskiyecek. 5oo0-6000 civarı ömürlük kategorisine girer. Gençsin, hayata bir kere geliyorsun. Yerinde olsam o kadar vaktimi bir bilgisayar almak için harcamazdım. Turistik yerlerde işe girme şansın varsa gir. Yoksa da işe gir çalış, biriktirdiğin para ile gez, arkadaşlarınla eğlen derim. Sistem gereği zaten aldığın her bilgisayar eninde sonunda eskiyor. Genç yaşlarını bilgisayar başında heba etme. Git enstürman al öğren mesela. Beyin gelişimine acayip etkisi var. Kurslara katıl. Lisede çok boş zamanım vardı ama değerlendirmesini bilmedim. Her yaz evde bilgisayar oynadım. Sistemim dönemine göre canavar sayılırdı. Ne geçti elime? Hiçbirşey.

Bence dediklerimi bir düşün. Kendini geliştirmenin meyvesini inanılmaz topluyorsun. Çevremdekilerde görüyorum. Ben yapamadım. :(
 
Benim babam 40 senelik kaportacı. Sanayide herhangi bir işe girersen ilk başta adam gibi çalışmayı öğrenirsin. Disiplinize olursun. Ama ne kadar dayanırsın onu bilemem...
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı