Yazılım geliştirmek için odak noktası nasıl belirlenir?

1Beyefendi

Centipat
Şu an Godot öğrenip basit oyunlar yapıyorum. (Baya temel) Ama bir anda odak noktam kayıyor ve başka bir bölüme geçesim geliyor. Bir anda .NET öğrenmeye başlayasım geliyor, bir anda Flutter öğrenesim geliyor. Web sitesi kurasım geliyor.
Tam olarak nasıl bir hedef seçebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yazilim dunyasi cok genis ve her konuda, her platformda uzmanlasmak imkansiz ve gereksiz bir dusunce. Suan kesif asamasindasin anladigim kadariyla. Teoriden ziyade pratik yapmaya calis. Tek basina calismakta zorlaniyorsan veya sikiliyorsan interaktif bootcamplere vs. katilmaya calis her gun tonla yapiliyor artik bunlardan... Linkedin'de vs. hesabin varsa oralarda bulabilirsin. Boylece pratik yaparken hangi tarafa daha yatkin oldugunu kesfedersin ve o yolda devam edersin. Nacizane bir tavsiye bir alana yatkinligin varsa her seyden biraz ogreneyim kafasiyla ilerleme, yatkin oldugun alana yogunlas ve orada uzmanlasmaya calis. (Eger bu isi profesyonel dusunuyorsan...)

Bende de aynısı oluyor heves edip Unity indiriyorum 2 gün sonra Android Studio indiriyorum sonra bu sefer Unreal Engine istiyorum onu indiriyorum daha sonra Arduino istiyorum ona geçiyorum.

Bir müddet aklınıza eseni yapın, çeşit çeşit alan deneyin. Farkına bile varmadan birisini sevip yöneleceksiniz

Yeni başlıyorsan, her alana ilgi duyman çok normal. Hedefini senin seçmen gerekiyor dostum. O alanı bir süre sonra seçeceksin. Şuan böyle devam.

Hepsine bak, aralarından istediğini yap. İlk başlarda hepsine ilgi duyarsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…