Yazılım hakkında bir şey bilmeyen birisi nasıl ilerlemeli?

Voceelchoice

Decapat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba. Açtığım bu soru başlığı altında şunu belirtmek isterim. Yazılımla ilgili neredeyse hiçbir şey bilmiyorum ancak öğrenmek istiyorum. İlk önce uygulamam gereken basamakları bana anlatırsanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikli olarak hangi sektörde uzmanlaşmanız gerektiğini iyi bilmelisiniz. Örneğin internet siteleri üzerinden yazılım geliştiririm diyorsanız HTML, oyun için C ve C++ (ki bu diller aslında en temelde öğrenmeniz gereken diller), diğer sektörlerde de C# veya diğer yazılım dillerini öğrenebilirsiniz. En önemli şey İngilizce'yi iyi öğrenmeniz gerektiği.

Dostum aslında olay çok basit,
sağda solda yok şuradaki kursa gir yok şuradan girişimcilik eğitimi al cart curt söylemlerini dikkate almayarak başlayabilirsin.

Tek yapman gereken sadece kodlamak, biraz mantıksız gibi geliyor ama sadece düşün.
Sana önerim işe c# ile başlamandır aslında python tüm dillerden daha kolay fakat yazılıma giriş için seni biraz sıkabilir çünkü sadece kodlar ve konsolda görünen çıktıyla yetinmen gerekecek başlangıçta, tabi anlamını bilmediğin hatalar karşına çıktıkça sektörden iyice soğutacak seni.

C# dilinde kodlamak için Visual Studio Community indirmen gerek son sürümü indirebilirsin.
Vs sana bir toolbox sunuyor butonlar,textboxlar,listboxlar vs.
Kodları eşzamanlı olarak bir arayüzde görüntülemek senin için daha keyifli olacaktır.

Şimdi ilk dediğime geleyim, bir fikir at bunu resim yapmak gibi düşün bir yerden ilham al ve geliştir, aşama aşama ilerle yapmak için bir şey bul ve youtubeden arat.
Kademe kademe aratman gerek öğrendiğin bilgiler ve yarattığın program ilgini çekerse otomatikman sektörün içine giriş yapacaksın.

Aynı zamanda aldığın hataları mutlaka ChatGPT'ye bildir tecrübelerime dayanarak söylüyorum
Youtube ve diğer sitelerden kat kat daha kalitelidir.

Farklı soruların varsa bana discord veya telegram üzerinden ulaşabilirsin.
İyi Sosyaller !

Matematiğin iyi mi?
Kusura bakma ama klasik boomer sorusudur bu hayatımda gördüğüm en saçma soru.
Akademik olarak matematik önemli elbette bu işte fakat alaylı bir yazılımcı olmak ile matematiğin uzaktan yakından ilgisi yok.

Dostum aslında olay çok basit,
Sağda solda yok şuradaki kursa gir yok şuradan girişimcilik eğitimi al cart curt söylemlerini dikkate almayarak başlayabilirsin.

Tek yapman gereken sadece kodlamak, biraz mantıksız gibi geliyor ama sadece düşün.
Sana önerim işe C# ile başlamandır aslında Python tüm dillerden daha kolay fakat yazılıma giriş için seni biraz sıkabilir çünkü sadece kodlar ve konsolda görünen çıktıyla yetinmen gerekecek başlangıçta, tabii anlamını bilmediğin hatalar karşına çıktıkça sektörden iyice soğutacak seni.

C# dilinde kodlamak için Visual Studio community indirmen gerek son sürümü indirebilirsin.
Vs sana bir toolbox sunuyor butonlar, textboxlar, listboxlar vs.
kodları eşzamanlı olarak bir arayüzde görüntülemek senin için daha keyifli olacaktır.

Şimdi ilk dediğime geleyim, bir fikir at bunu resim yapmak gibi düşün bir yerden ilham al ve geliştir, aşama aşama ilerle yapmak için bir şey bul ve YouTube'dan arat.
Kademe kademe aratman gerek öğrendiğin bilgiler ve yarattığın program ilgini çekerse otomatikman sektörün içine giriş yapacaksın.

Aynı zamanda aldığın hataları mutlaka ChatGPT'ye bildir tecrübelerime dayanarak söylüyorum.
YouTube ve diğer sitelerden kat kat daha kalitelidir.

Farklı soruların varsa bana Discord veya Telegram üzerinden ulaşabilirsin.
İyi sosyaller!

Akademik olarak matematik önemli elbette bu işte fakat alaylı bir yazılımcı olmak ile matematiğin uzaktan yakından ilgisi yok.

Teşekkürler.

Bunu forumda ne zaman belirtsem beğenmedim tepkisi spamı yiyorum. Biri demişti ki "Yazılımda gelişmiş matematik zorunlu! Uzaya fırlattığın roketin saatlik yakıt harcamasını nasıl hesaplayacaksın?". Yahu banane uzaydaki roketten yediği saatlik benzinin karekökünden, yazılımcının işi mi bu?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı