Yazılım için 2 yıllık üniveriste mi 4 yıllık üniveriste mi?

Viracoche

Hectopat
Merhaba yazılım için 2 yıllık mı yoksa 4 yıllık mı gitmeliyim?
Normalde 2 yıllık gidip üzerine DGS veya sertifikalar ile tamamlamayı düşünüyordum ancak çevremdeki insanlar sertifikanın pek işe yaramadığını ve 4 yıllık okumak daha iyi olur dediğini söyledi.
Sizce ne yapmalıyım? Kafam çok karışık.

Son düzenleyen: Moderatör:
2 yıllıklar genelde düşük puanlı olmuyor mu? 4 daha mantıklı geldi lakin pek bilgi sahibi değilim bu konuda.

2 yıllık okursan ve sadece o okumayla kalırsan yazılımcı olmazsın. Tekniker olursun en fazla. 4 yıllık git.

Sayısalım pek iyi değil 4 yıllık kazanabilir miyim hiç bilmiyorum kafam çok karışık.

2 yıllık okursan ve sadece o okumayla kalırsan yazılımcı olmazsın. Tekniker olursun en fazla. 4 yıllık git.

Sayısalım aşırı düşük o yüzden 4 yıllık kazanabilir miyim hiç bilmiyorum ve içim içimi kemiriyor.

Son düzenleme:
Yazılımın puanları bayağı yüksek. Neyi seçeceğini bilemem. Zaten sınavdan sonra yapacaksın seçimi? AYT'ye girsen de 2 yıllık bölüm seçebiliyorsun. Ama sayısalın aşırı düşükse gerçekçi olmak gerekirse kazanma olasılığın düşük.

O yüzden DGS'yi düşünüyordum.

Bilgisayar programcılığı okuyan birisi olarak söylemem lazım ki sene başından beridir adamakıllı bir şey anlatan sadece bir hoca var. 4 yıllıklarda durum biraz daha farklı ama sonuca bakarsak iş tamamiyle sende bitiyor. Hoca sana bir anlatır sen çabalarsın onu beş anlarsın o zaman kendini geliştirirsin. Diploma önemine gelecek olursak yazılım sektöründe diplomadan çok yaptığın proje daha önemli. İşe alınacağın zaman adam sana nereden mezun oldun demiyor şu ana kadar ne yaptın, elinde ne var? Diye soruyor.

Artı olarak ben 2 sene okuyayım oradan DGS ile 4 yıllık kazanırım muhabbetine hiç girme. Öyle bir düşüncen varsa otur bir sene daha çalış o şekilde 4 yıllığa git.

Hocam 1 sene zaten lise de tekrar ettim, mezuna kalıp 1 sene çalışayım diyorum ancak aile bireyleri beni bu konu da darlıyor zaten 1 sene kaldın 1 sene daha boşuna gitmesin diye darlıyorlar. Sözelim çok iyi ancak sayısalım berbatın da berbatı ve 4 yıllık için sayısal şart nasıl yapabilirim bilmiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…