Yazılım için 2 yıllık üniveriste mi 4 yıllık üniveriste mi?


Sayısalı nasıl halledeceğiniz konusunda bir tavsiyem yok ama 4 yıllığa gitmeniz tavsiyemdir. 4 yılı okumak zor gibi gözükse de kendinizi geliştirecek zamanınız, sosyal çevreniz artar ve mühendislik farkı diye bir gerçek var.
 

4 yıllık gitmekte sorun yok sadece 4 yıllık kazanmak var
 

Dostum senin kaçıncı yılın ve TYT'de hangi konulara, derslere ağırlık verdin ben de bilgisayar programcılığı düşünüyorum bu sene gireceğim de.
 
Dostum senin kaçıncı yılın ve TYT'de hangi konulara, derslere ağırlık verdin ben de bilgisayar programcılığı düşünüyorum bu sene gireceğim de.

Bu sene benim ilk senem. TYT kısmına gelecek olursak ben aslında hukuk istiyordum. Son anda bilgisayarla alakalı bir bölüm istediğim için ve 4 yıllığa 1 aylık çalışmayla gidilemeyeceği için mecbur 2 yıllık olana gittim. Yani kısaca benim TYT zaten çok iyiydi. Tam sayıyı hatırlamıyorum ama 60 küsur netimin olması lazım zaten kesin gideceğimi bildiğim için çok kasmadım kendimi. En çok netin hangi dersteydi diye sorarsan. Hukuk kazanmak istediğim için matematikti. Özellikle bütün problem sorularını doğru yapmıştım çünkü matematiğin yarısından çoğu problem.
 
Peki arkadaşlar ben yazılım alanından ilerlemek istiyorum. Mezuna bırakmıştım ama mühendislik gelmeyecek yine. 4 yıllık fizik, matematk vs. gibi bölümler geliyor. Bunlara gitmemi mi önerirsiniz yoksa 2 yıllık programcılık vs mi?
 

Hiçbiri. Zaten fizik gibi bir bölümün yazılım ile hiçbir alakası yok, matematik ve istatistik gibi bölümlerin de sadece yapay zeka ve veri bilimi kısmında yazılımla kesiştiği bazı alanlar var, ancak yazılım sektöründeki geri kalan çoğu alan ile hiçbir alakası yok.

2 yıllık programcılık başlı başına işlevsiz bir diploma. Sektörde eskisi gibi bir açık yok, çoğu şirket 2 yıllık mezunları ile açıköğretim mezunlarının çoğunu daha ön eleme kısmında filtreden eliyor. DGS ile mühendislik deneyeceksen ve kendine güveniyorsan belki seçilebilir, ancak kontenjanlar oldukça az ve DGS ile bilgisayar mühendisliği kazanması en zor bölümlerin başında geliyor.

İllaki yazılım ile ilgili bir bölüm okumak istiyorsan öncelikli tercihin her zaman mühendislik olmalı. Ancak gelmediği durumda Yönetim Bilişim Sistemleri, Bilgisayar Bilimleri gibi bölümleri de tercih edebilirsin.
 
Malesef sadece sayısal işaretlediğim için ea bölümler gelmiyor, onun dışında bilgisayar bölümleride gelmiyor. 2 yıllıkta olsa gidip üniversite harici kendimi geliştirmem daha mantıklı 1 yıl daha mezuna kalamam. Bu yıl 4-5 soruyla kaçıracağım muhtemelen. Son zamanlarda tyt çalışacağıma daha fazla ayt çalışsaydım keşke.

En kötü gidip orada tekrar aynı zamanda üniversite sınavına hazırlanabilirim diye düşünüyorum, çalışmaktan haberi olmayan birisiydim lise notlarım berbat zaten. Yeterli sayıda soru çözmedim, nasıl verimli çalışılırı öğrendiğimdeyse sınava az kalmıştı. Onun dışında en kötü DGS olur evet bilgisayar mühendisliği zor onda ancak elektrik eletkroniğe vs. de razıyım onlar biraz daha kazanılabilir durumda benim için.

Nerde olursam olayım seneye tekrar sınava girdiğimde kazanacakmışım gibi hissediyorum çünkü bütün konulara bir temel attım o yüzden pes etmiyicem ki zaten başka şansımda yok.
Çok teşekkür ederim
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…