Yazılım için 30.000 TL laptop önerisi

4 model önerdim sizin için zaten, 4'ünü de araştırıp size en uygun olanını seçmek size kalmış. Ben ROG STRIX'i beğeniyorum ancak Tulpar da oldukça iyi duruyor. Laptop hafif olsun, taşıması kolay olsun derseniz Zephyrus alabilirsiniz. Ben en uygun seçeneğin Zephyrus olduğunu düşünüyorum sizin için. Gidip görme fırsatım olmuştu, paneli gerçekten çok kaliteli. Klavyesini de beğenmiştim. Tabii ufak tefek bir cihaz olduğu için müthiş bir oyun performansı beklemeyin ancak yine de güzel bir performans vadediyor.

Oyun performansı çok önemli değil. Daha çok kodlama için.

Oyun performansı çok önemli değil. Daha çok kodlama için.
Dediğim gibi ben sizin için Zephyrus'un oldukça uygun bir ürün olduğunu düşünüyorum. İsterseniz bir teknoloji mağazasına gidip kendi gözlerinizle inceleyin ancak attığım model olduğundan emin olun. Geçen seneki ürünü incelemeyin.

Yazılım için kesinlikle Macbook. Tasarım falan da yaparım diyorsanız ancak Windows'a bulaşın derim. Her ne alırsanız alın RAM'i 16 GB altında olmamasına dikkat edin.
Hocam bir şey sormak istiyorum.Neden macbook çünkü performans olarak çok gerisinde kalıyor.Macbook windows la nasıl boy ölçüşür ayni zamanda ?( Bilmediğimden soruyorum)

Öneriyi yapan kişi olarak bana sormamanıza şaşırdım.

ASUS'un TUF serisi yıllardır çok problemliydi, bu sene doğru düzgün bir model çıkarabildiler. ROG STRIX serisinde bile ısınma sorunları var. Dell'in oyun bilgisayarları da pek başarılı değil. En son incelediğim Dell G15 modelinde işlemci 100 dereceye dayanıyordu. HP Omen'ın bile sorunlu modelleri mevcut. Monster'a neden ön yargınız var? Clevo kasaları başarılı değil evet ancak tongfang kasaları gayet de kullanılır, özellikle Tulpar serisi rakiplerine kıyasla başarılı işler sergiliyor. Birkaç gündür yeni nesil A15 ( 6800H-RTX 3060 ) ile Tulpar 20.4'ü ( 11800h- RTX 3060 ) karşılaştırıyorum ve Tulpar'ın çok daha serin çalıştığını, panelinin daha kaliteli olduğunu, performans testlerinde daha iyi iş çıkardığını söyleyebilirim. Öte yandan A15 daha yeni nesil parçalara sahip ve işlemci anlamında bir tık daha iyi. Yani demem o ki bu markalar ne kadar prestije sahip olurlarsa olsunlar kötü modeller çıkarabiliyorlar. Markaya göre değil modele göre yorum yapmamız lazım. Bir de şuna da değineyim, Lenovo'nun Legion serisi dizüstü bilgisayarlar arasındaki en iyi seçeneklerden biridir. Ideapad de bütçe dostu olarak sıkıntısız bir seri olarak sunulmuştur. Acer'in de keza yeni nesil Nitro serisi hem bütçe dostu, hem de performans anlamında tatmin etmesiyle öne çıkmaktadır.

4600 Şikayetin 1700'ünün çözülmesi.

Kim bilir daha ne şikayetler var buraya girilmeyen, her gün karşıma çıkan en az bir adet sorunlu Monster ürünü ve alanın pişmanlığı. Monster eskiden kaliteliydi, ben yıllarca kaç farklı ürün kullandım, ancak o zamanlar ekonomi bu kadar kötü değildi ve Monster F/P açısından logoladıkları ürünler gerçekten gayet iyiydi, ancak ekonominin de kötüleşmesi sonucu Monster artık F/P ürünü değil, neredeyse rakipleriyle aynı fiyatta kalitesiz ürünler çıkararak kendisinden soğuttu.

Tutturmuşsunuz cidden Tulpar serisinin kaliteli olduğuna, o seride bile düzinelerce performans, ısınma, ekran problemleri çıkıyor.

Monster şanslıysan uzun kullanımda iyi bir ürün, eski günlerinden çok uzak. Laubali teknik servisinden bahsetmiyorum bile, hep berbattılar şu anda da yüksek ihtimal öyledir.

Acer ve Lenovo konusunda söylediğin her şeye katılıyorum. Ancak ROG STRIX konusunda katılmıyorum, seri zaten kasa açısından ısınma sorunun çözülmesi için getirilmiş, TUF serisinde yaşanan ısınma sorununu bir daha yaşamamak için.

Hocam bir şey sormak istiyorum.Neden macbook çünkü performans olarak çok gerisinde kalıyor.Macbook windows la nasıl boy ölçüşür ayni zamanda ?( Bilmediğimden soruyorum)

Performans olarak sadece kagit ustu rakamlara bakarsan oyle ancak M1 islemci macOS ile muazzam uyumlu calisiyor. Direkt olarak rakamlarla kiyaslama. Ustelik cok az guc tuketen bir islemci. Bu sayede hem cihaz isinmiyor, hem fan calistirmiyor hem de pili cok uzun gidiyor. Bende de M1 MacBook Pro mevcut. iOS gelistirme icin kullaniyorum cihazin performansi ust seviyede.

4600 Şikayetin 1700'ünün çözülmesi.

Kim bilir daha ne şikayetler var buraya girilmeyen, her gün karşıma çıkan en az bir adet sorunlu Monster ürünü ve alanın pişmanlığı. Monster eskiden kaliteliydi, ben yıllarca kaç farklı ürün kullandım, ancak o zamanlar ekonomi bu kadar kötü değildi ve Monster F/P açısından logoladıkları ürünler gerçekten gayet iyiydi, ancak ekonominin de kötüleşmesi sonucu Monster artık F/P ürünü değil, neredeyse rakipleriyle aynı fiyatta kalitesiz ürünler çıkararak kendisinden soğuttu.

Tutturmuşsunuz cidden Tulpar serisinin kaliteli olduğuna, o seride bile düzinelerce performans, ısınma, ekran problemleri çıkıyor.

Monster şanslıysan uzun kullanımda iyi bir ürün, eski günlerinden çok uzak. Laubali teknik servisinden bahsetmiyorum bile, hep berbattılar şu anda da yüksek ihtimal öyledir.

Acer ve Lenovo konusunda söylediğin her şeye katılıyorum. Ancak ROG STRIX konusunda katılmıyorum, seri zaten kasa açısından ısınma sorunun çözülmesi için getirilmiş, TUF serisinde yaşanan ısınma sorununu bir daha yaşamamak için.

Asus Rog Strix kısmına bakabilirsiniz.

Her markada olduğu gibi Monster'da da kötü modeller var, ben bunu inkar etmiyorum zaten ancak bu sebepten ötürü Monster alınmaz demek yanlış. Örneğin Tulpar 20.4 modelinden kullanıcıların büyük çoğunluğu memnun ve çok iyi performans gösteriyor. Model düzgün araştırıldığı sürece Monster almakta bir sorun göremiyorum. Şikayetvar sitesinde şikayet sayısı gerçekten fazla evet ama ürün satışı arttıkça karşılaşılan sorunların çoğalacağını ve buraya sadece şikayeti olan insanları yazdığını unutmamak gerek. Yani bu sayıdan çok daha fazla kişi memnundur Monster'dan. Zaten şikayetlerin çoğu Clevo kasalara ait, bu kasadan uzak durduktan sonra problem çıkmamalı. Ha bu arada attığınız linkte Laptop dışındaki ürünler hakkında da şikayet var. Ben konuşmalarımın hepsini Laptop özelinde yaptım.

ASUS ROG STRIX kısmına bakabilirsiniz.

Her markada olduğu gibi Monster'da da kötü modeller var, ben bunu inkar etmiyorum zaten ancak bu sebepten ötürü Monster alınmaz demek yanlış. Örneğin Tulpar 20.4 modelinden kullanıcıların büyük çoğunluğu memnun ve çok iyi performans gösteriyor. Model düzgün araştırıldığı sürece Monster almakta bir sorun göremiyorum. Şikayetvar sitesinde şikayet sayısı gerçekten fazla evet ama ürün satışı arttıkça karşılaşılan sorunların çoğalacağını ve buraya sadece şikayeti olan insanları yazdığını unutmamak gerek. Yani bu sayıdan çok daha fazla kişi memnundur Monster'dan. Zaten şikayetlerin çoğu Clevo kasalara ait, bu kasadan uzak durduktan sonra problem çıkmamalı. Ha bu arada attığınız linkte laptop dışındaki ürünler hakkında da şikayet var. Ben konuşmalarımın hepsini laptop özelinde yaptım.

Dostum yıllardır süre gelen kronik kasa sorununu, diğer problemlerini dahi çözememiş bir firmaya "Clevo kasada sorun var ya, gerisinde yok." demekle geçiştirilemez, öyle bir firmadan cihaz almak akıl kârı değil. Ben neden şans işi olan teknoloji dünyasında paramı komple arızalı olan bir seriye sahip olan bir firmaya harcayayım?

Anlatıyorsun bana gayet ama biz 20.000 ürün, belki de daha fazla olacak şekilde yıllardır şirketlere envanter sağlıyoruz, doğal olarak birlikte çalıştığımız şirketler bize güvenir, çünkü IT envantere de önerileri biz yaparız, yani hangi markanın ne olduğunu, ne olmadığını gayet iyi biliyorum. Monster'ın son yıllarda kâr adına nerelere geldiği de çok bariz, dev firmalarla yarışan F/P ürününden daha logoladıkları üründe ki sorunları dahi çözemeyen bir firma bana ve birçok kullanıcıya göre.

Eskiden olsa evet, paramı rahatlıkla Monster'a verirdim. Ancak şu anda sorunlarını dahi çözemeyen, laubali bir teknik servise sahip olan, üstelik tüm bunlara rağmen emsalleriyle aynı fiyat etiketine çıkmış olan bir markadan bilgisayar alınmaz.

Dostum yıllardır süre gelen kronik kasa sorununu, diğer problemlerini dahi çözememiş bir firmaya "Clevo kasada sorun var ya, gerisinde yok." demekle geçiştirilemez, öyle bir firmadan cihaz almak akıl kârı değil. Ben neden şans işi olan teknoloji dünyasında paramı komple arızalı olan bir seriye sahip olan bir firmaya harcayayım?

Anlatıyorsun bana gayet ama biz 20.000 ürün, belki de daha fazla olacak şekilde yıllardır şirketlere envanter sağlıyoruz, doğal olarak birlikte çalıştığımız şirketler bize güvenir, çünkü IT envantere de önerileri biz yaparız, yani hangi markanın ne olduğunu, ne olmadığını gayet iyi biliyorum. Monster'ın son yıllarda kâr adına nerelere geldiği de çok bariz, dev firmalarla yarışan F/P ürününden daha logoladıkları üründe ki sorunları dahi çözemeyen bir firma bana ve birçok kullanıcıya göre.

Eskiden olsa evet, paramı rahatlıkla Monster'a verirdim. Ancak şu anda sorunlarını dahi çözemeyen, laubali bir teknik servise sahip olan, üstelik tüm bunlara rağmen emsalleriyle aynı fiyat etiketine çıkmış olan bir markadan bilgisayar alınmaz.
Monster'ın teknik servisiyle çok içli dışlı değilim ancak teknik servisi hakkında çoğunlukla olumlu yorumlar okudum forumda. Dediğiniz gibi Monster artık rakiplerine kıyasla fiyat konusunda avantaj sağlayamıyor ancak forumdaki arkadaşlardan gördüğüm kadarıyla tercih edilebilir bir marka olarak geliyor bana hala.

16" 120Hz 2K dokunmatik IPS panel ve 2xType-C yuva.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı