Yazılım için hangi liseye gitmem gerekiyor?

Sayısaldan sınava gireceksindir ve fen lisesi daha iyi olur ama seçim başarıya göre yapılır çoğu Anadolu liseleri fenden katkat iyi olabiliyor ama fen liselerinde 11'den sonra edebiyat yok o yüzden avantaj ve evet gene de emek vermeniz gerekiyor.
 
Yazılım ilgimi çekiyor ama hangi alana hangi liseye gitmem gerekiyor ve çok fazla mı ders çalışmam lazım?

Meslek liselerinin bilişim bölümüne gidebilirsin. Uygulamalı eğitim de veriyorlar lakin ortamı kötü zaten yazılımı her türlü internetteki kurslardan, YouTube'da ki videolardan öğrenirsin bence üniversiteye hazırlanmak için güzel bir Anadolu lisesine git ve hedefini iyi seç yani backend developer mi olacaksın veya frontend mi veya bir web site programcısı olup HTML falan öğrenebilirsin veya bir oyun geliştiricisi. Çok seceneğin var o yüzden hedefini iyi seç. Anadolu liseleri meslek lisesine nazaran daha iyi olacaktır çevre açısından ama derslerim iyi değil, iyi bir üniversiteye gidemem diyorsan meslek lisesine git ki sana mesleği öğretsinler tabii orada bilişim bölümüne de girmen lazım yoksa elektrik veya makine bölümünse bir şey yapamazsın o yüzden liseyi de iyi seçmen lazım yani bilişim bölümü olan meslek liselerine bak.
 
O yaşta hiçbir önemi yok. Sana sıkıntı çıkarmayacak, normal insanların olduğu düzgün bir liseye git. Yok öyle bilişim bölümü varmış falan diye saçma bir meslek lisesine gideyim deme.
 
Yazılım ilgimi çekiyor ama hangi alana hangi liseye gitmem gerekiyor ve çok fazla mı ders çalışmam lazım?

Meslek lisesi bilişim teklonojileri bölümü bende bu bölümü okuyorum yazılımı bu bölümde öğretiyorlar Anadolu da veya fen de öğrettiklerini sanmıyorum.
Eğer PUA'nın yüksek ise tavsiye etmem ama zaten düşük ise bilişim bölümü seçebilirsin.
Ama şunu söyleyim ortam liseden liseye değişiyor benim lisemde bilişim 81 OBP puanı yani sınıf daha düzgün o yüzden eğer gitçeksen o lisedeki bölüm puanı yüksek olana gitmeye çalış.
Yüksek puan olunca bilgisayar salonları daha iyi ve fazla oluyor genelde.
Ve ortamı daha iyi oluyor.
Bizde 13 salon var.
Ben lisemden memnunum ama lise seçimi önemli.
Bir de ekleyim hangi alana doğru gitmek istersen 10.sınıfta dla seçimi oluyor oradan gitçeğin yazılım çeşitini seçiyorsun.
Öğretmenler sana ara sıra performans ödevi olarak bir şey veriyorlar veya kendi istediğin bir şeyi yapmana izin veriyorlar oyun yapmak, site yapmak vb.

Ders olarak yazılım dersi veren bir lise duymadım hayatımda, tabii üniversite için temelini atacağı için iyi bir liseye girmen daha iyi olur.

Meslek lisesi bilişim bölümünde yazılım dersleri var hocam ağırlıklı.
 
Son düzenleme:
İyi bir Anadolu veya Fen lisesine gitmek iyi olur. Bazı liselerde yazılım ile ilgili bilgiler öğretiliyor olabilir ama bence çok gerekli değil. Kendinizi bireysel olarak geliştirebilirsiniz, bu konuda üniversite liseden daha önemli.

Ne kadar çalışmaniz gerektiği sorusunun cevabını liseye geçince anlarsınız. Eğitim hayatı esas lisede başlıyor çünkü. 11. sınıfta sayısal seçmeniz gerekli.
 

Geri
Yukarı