Yazılım için hangi matematik konuları öğrenilmeli?

Sınırlı bir yazılımcıdan kastınız nedir size örnek olması açısından ben hayalimi anlatayım sosyal platformlar kurmak istiyorum ve bunların ciddi iyi olmasını istiyorum mesela en basit örnek olatak facebook tik tok instagram vs. Bunlar için ulaşmam gereken seviye hakkında bilgi verir misin

İnsanların paylaşım yapıp arkadaş olabileceği bir site yaparsın ama bu sitenin insanların keşfetine sevdiği şeyleri çıkarmasını sağlayamazsın. Bunun için işin içine html CSS PHP MySQL haricinde birde tensorflow girer ve bahsettikleri ileri düzey şeyler bu tensorflow un mantıklı çalışması için gerekli mesela. Tabi bu yine de basit bir örnek, lise 2 matematiği size roketin yakıtını hesaplamadığınız sürece yeter de artar.

Hocam hedefim çok yüksek en basitinden size zuckerberg seviyesinde falan diyebilirim yani ama kafamı karıştıran şeyler var yani zuckerberg Facebooku yaratırken matematiği bu düzeyde biliyormuydu vs. Yaşım henüz genç olduğundan hedefim bu kadar yüksek önümde 3 4 senem var. Bunlar için önerebileceğiniz bir yol haritası var mı

Dediğiniz şey ilk seviye yazılım içindir, ileri seviye bir yazılım için kesin matematik gerekir.

Böyle bir site/uygulama tek başına yapılabilecek seviyede değil hocam, ekip arkadaşlarınız olmalı. Bunlar için ciddi bir seviyeye ulaşmanız ve daha önemlisi reklam parasına ihtiyacınız var. İnstagram,Tiktok,Facebook gibi şirketler ile kafa kafaya gitmek için.

Bunlar için yazılımcı olmana gerek yok, hazır scriptler alıp kurarsın.

Peki biraz saçma olacak ama kendini benim yerime koysan ve 4 senelik bir zaman zarfı içinde matematik ve yazılımı öğrenmek için nasıl bir yol haritası izlerdin neye ne kadar zaman ayırırdın bu düzeyde öğrenmek için

Reklam işini farklı bir şey yaparak çözüleceğine inanıyorum yapılmış bir şey yapmak istemiyorum bu platformları sadece başarı düzeyi açısından örnek olması için verdim

Zuckerberg Harvard terktir. Yani her ne kadar akademik olarak ilerlemese de Harvard'ta bulunduğuna göre matematik bilgisi iyi seviyededir. Okula gitmeyi veya devam etmeyi düşünmüyorsan yazılım kursları ve bağlantılı matematik kurslarına başlayaiblrsin. Hangi seviyede olduğunu ve nelere önem vermen gerektiğini anlaman için iyi bir başlangıç olur. Kendimi senin yerine koysam uzun bir süre yol haritamı netleştirmeye çalışırdım. Dediğim gibi bir yerden başlayınca ne tarafa doğru gitmen gerektiğini otomatik olarak göreceksin. Eksikliklerini farkedeceksin. Kolay bir yol değil ama neden olmasın. Şimdiden başarılar.

Şuan lisedeysen derslerine odaklanmanı öneririm, boş vakitlerinde yazılım hakkında çalış ve araştır.

Üniversiteye geçtiğinde yazılıma odaklanabilirsin, bu senin için daha iyi olacaktır.

Şahsen ben daha liseyim bende Matematik olmadan ilerleyebileceğimi sanıyordum ancak yanılmışım, şuan derslerime odaklandım. Boş vakitlerimde yazılım çalışıyorum şahsen bu en iyisi olacaktır.

Eğer Üniversite okumak istemiyorsan, kendi kendini geliştireceksin o zaman. Yukarıda "Alperen" hocamın dediği gibi bunun hakkında kurslar var, iki yolda kolay değil ancak hedefte basit değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…