Yazılım mühendisliği alanında gelişmek için tavsiyeler

ytsg1

Kilopat
Katılım
3 Ağustos 2017
Mesajlar
501
Makaleler
1
Çözümler
4
Yer
Ankara-Türkiye
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Herkese merhabalar, bu sene sınava hazırlanmaya başlıyorum. Hayırlısıyla seneye sınava gireceğim. Derslerde sıkıntı yok hem ben hem öğretmenlerim güveniyor bana. :) Ailemde de doktor ol kurtul baskısı yok onlar da istediğim yere gitmemi istiyorlar. Bilgisayar mühendisliği istiyorum. Yazılımda kendimi geliştirip network sunucu sağlama işine girmek istiyorum. Ben şimdiden kendimi geliştirmeye nasıl başlayabilirim? Sizin fikir ve tavsiyeleriniz için açtım bu konuyu. Hem benim gibi düşünenler için de güzel bir konu olabilir. Şimdiden teşekkürler, iyi forumlar.
 
@Halil1905 'in dediği gibi. Şu anda tamamen sınava odaklan. Üniversitede zaten hiçbir şeyi bilmediğini baz alarak öğretmeye başlıyorlar. Üniversitede kendini geliştirebileceğin 4 senen (uzamazsa :D ) olacak. Şimdi bunları dert etme bence. Çalış ve gidebileceğin en iyi üniversiteye gitmeye bak.
 
Sınava çalışıyorum zaten rehberlik öğretmenim eşliğinde. Düzenli olarak her gün 4-5 saat çalışıyorum şuan yaz tatili boyunca da böyle devam edecek. Bu senenin konularını güzelce tekrar ettim karantina başladığından beri, bir haftadır TYT çalışmaya başladım. Günde 1,5-2 saatlik bilgisayar iznim oluyor oyun oynamaktan da sıkıldım artık açıkçası. Hiç değilse yaz tatili bitene kadar az bir şey de olsa bir iki şey kapayım dedim.
 
Gençler ve benim gibi olanlara ibretlik yazıyorum... 38 yaşındayım. Toplamda 13 yıldır Makine Mühendisiyim. Üstüne bir de üniversite eğitimi, meslek lisesi motor bölümü eğitimi ve 13 yaşından beri sanayideki çıraklığımı da katarsak tam dibiyim. Tam Makine Mühendisi yani. Üniversiteyi okurken V.Basic 5.0-6.0 öğrendim. Bir çok yazılım yazdım hatta okulda öğrencilere ve hocalara program sattım. Yurt dışında eğitim için askerliğimi asteğmen olarak yapıp 8000 usd yakın para biriktirdim. Fakat sonrasında bir fabrikaya girdim. O parayada araba aldım. Makine mühendisliğine başladım. Şimdi ise 8 ay önce işten çıkartıldım. Kendim robotik sistemler üzerine şirket kuruyorum. Son 3 aydır Python ile tekrar yazılıma geri döndüm. 13 yıl gereksiz bir makine mühendisliği yapmış oldum gibi geliyor bazen. Gerçek şu ki hiç te sevmemişim. Çünkü toplam 4 iş yeri değiştirdim. Eti Gıda gibi kurumsal bir şirketten, Öğretim görevliliğine, lokomotif sektörlerden biri olan otomotivde ar-ge mühendisliğinden proje mühendisliğine kadar farklı bir çok yerde çalıştım. hemde ayda ortalama 300-350 saat mesai yaptım. Kazandığım tek bir şey var ise iş tecrübesi oldu. Parayı bir çok işlede kazanabilirsiniz. Ticaret gibi. Proje yönetimi, tasarım ve arge süreç yönetimi, dökümantasyon, ekip çalışması, profesyonel insan ilişkileri v.b. ge geliştim. Şimdi her zaman olmak istediğim bilgisayar müh. konusunda çalışıyorum. ve gece bile uyumadan code yazmak acayip keyifli geliyor. Proje yönetirken de çok mutlu oldum. Makine müh. sevmedim. Ama hep ar-ge tarafında kalınca öğrenmek katlanabilirliği artırdı. Keyif verdi. Denemeler prototipler v.s. eğer deneme bitince o şeyi dünyada veya ülkenizde ilk yaptığınızda tatdığınız o duygu mükemmel. Yazılımcılıkta da kimsenin yazmadığı bir şeyi yapmanın verdiği duyguda aynı geliyor. Edinilen makine müh. tecrübesinin üstüne sünger çekip yeni bir yoldan gitmek istiyorum yazılımcı olarak kendimi geliştirip konuyu artık ileri teknolojinin merkezine taşımalıyım. Bunları bir nevi dertleşme olarak görün....

Soruna cevap her hafta en az 1 adet yazılım kitabını hatim et. mümkünse yabancı olsun. Bill gates haftada 7-10 kitap bitiriyor. Ben 4 kitapta Pythoncu oldum.
 

Geri
Yukarı