Yazılım mühendisliği ile bilgisayar mühendisliği bölümleri arasındaki fark nedir?

Mextq

Decapat
Daha fazla  
Yazılım okumak istiyorum ama yazılım mühendisliği bölümü olan üniversite sayısı çok az onu yerine bilgisayar mühendisliği okusam çok fark eder mi?

Bilgisayar mühendisiği bilgisayarın donanımı içindekileri detaylıca öğrenirsin. Ama yazılım mühendisliği programla yeteneğini orada daha çok geliştirirsin yazılım mühendisliği bilgisayar mühendisliğinden daha detaylı bir bölümdür. Onun için 4 yıl okurlar. Bilgisayar mühendisliği ise 2 yıl bilgisayarda ana bileşenleri orada daha detaylı öğrenirsin. Şimdi diyeceksin niye yazılım mühendisliği 4 yıl bilgisayar mühendisliği 2 yıl yazılım mühendisleri ilk etapta bir programın veya işletim sistemi temelini atmaları bizim bildiğimiz kodlardan yararlanırlar. Ve kısacası bu kodlar 2 yılda öğrenilecek iş değil. Benim tavsiyem hayellerinin peşinden koş 4 yılda olsa yazılım mühendisliği oku. İleride yazılım mühendislerine çok ihtiyaç olacak.

Bende yazılım mühendisliği okumak istiyorum ama yazılım mühendisliği bölümü olan pek fazla üniversite yok bilgisayar mühendisliği okuyup yazılım öğrensem çok fark eder mi?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı