Yazılım mühendisliği öğrencisi kendini geliştirmek için neler yapmalı?

Polly1883

Centipat
Arkadaşlar selam, yazılım mühendisi birincı sınıf öğrencisiyim. Üniversitede günlerim çok boş geçiyor çünkü derslerim oldukça az. Bu boş zamanlarda kendime bir şeyler katmak istiyorum. Okulda bu dönem C ve CSS öğretileceği söylendi. Ben de boş zamanlarımda Python ve İngilizce öğrenmeye çalışayım diyorum ve bunlar için kurslara bakıyorum. BTK Akademi'den birkaç kurs buldum, bunlara başlamam nasıl olur? Yoksa Udemy daha mı iyi olur veya ne yapmam lazım yardımcı olur musunuz?

Direkt proje yapmayı dene veya Youtube'daki serilere bak proje yapmak için. Daha 1. sınıfsın zaten. Birden fazla dil ile proje yap. Günün sonunda hangi dil hoşuna daha çok gittiyse onunla devam edersin. Zaten belli bir seviyeden sonra yeni dil öğrenmek çok kolaylaşıyor.
İş başvurusu yaparken de seçtiğin dil ile güzel projeler yaptıysan, kolaylıkla işe girersin.

0'dan başlayacaksan python'da geliştir biraz kendini sonra hangi alanda yazacağına göre ona göre bir dil öğrenmen gerekecek ya da python'da yazmaya devam edebilirsin. Kaynak için Youtube bence en mantıklısı.

Matematik bilmeli. Hem de çok iyi matematik bilmeli. Yazılım dilini bir şekilde çat pat öğrenirsin ama bir yerden sonra istesen de matematik öğrenemezsin.

Arkadaşlar selam, yazılım mühendisi birincı sınıf öğrencisiyim. Üniversitede günlerim çok boş geçiyor çünkü derslerim oldukça az. Bu boş zamanlarda kendime bir şeyler katmak istiyorum. Okulda bu dönem C ve CSS öğretileceği söylendi. Ben de boş zamanlarımda Python ve İngilizce öğrenmeye çalışayım diyorum ve bunlar için kurslara bakıyorum. BTK Akademi'den birkaç kurs buldum, bunlara başlamam nasıl olur? Yoksa Udemy daha mı iyi olur veya ne yapmam lazım yardımcı olur musunuz?

BTK'nin kursu güzel hocam, güncel değil ama size çok şey katar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı