Yazılım mühendisliği okumak istiyorum ama sayısal derslerim kötü

Kurumi

Decapat
Daha fazla  
Merhaba. Ben açıkçası Yazılım Mühendisliği okumak İstiyorum ama açıkçası matematik ve fiziğe kafam basmıyor. Araştırdığımda sayısal gerektirdiğini söylüyor aslında çalışırsam düzeltebileceğime inanıyorum, ama ailem bu konuda tam tersi düşünüyor. Ne yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kafan basmıyor diye bir şey yok dostum kafanın basmaması için ya engelli olman lazım ya da kafana tuğla düşmüş olması eğer bu ikisinden birisi geçerli değilse gideceksin çalışacaksın. Sabahlara kadar çalışacaksın, 5 saat 6 saat uykuyla yaşayacaksın ve çalışacaksın.

Fizik gerekli degil ama kafa acmasi acisindan yapabiliyor olman iyi olur tabi. Matematik tarafina gelirsek yazilim - bilgisayar muhendisligi icin matematik cok da sart degil falan diyenlere bakma. Matematik bilmeden de kod yazarsin ama kalite konusu muamma olur. Muhendis adam matematik bilecek benim gorusum bu. Matematigin soyle bir iyi yani var, calistigin zaman belirli bir seviyeye kadar yapamama ihtimalin yok. Calismaya bakan bir ders. O yuzden calisarak yapabilecegine inaniyorsan devam et.

Tum bunlarin haricinde, yazilim muhendisligi kolay bir meslek degil hatta direkt zor bir meslek. Epey bir zor yani var. Sadece bilgisayara ilgi duyman sebebiyle bu alana yonelmek istiyorsan kararini bir gozden gecir, meslegin zor yanlarini da arastir derim.

Sayısal, disiplinli çalışma ister. Siz gençlerin en büyük şansı internet. Anlayamadığınız bir matematik yada fizik formülünü youtube'da çok güzel anlatan hocaların videoları var. Geriye kalan tek şey çalışmak, çalışmak, çalışmak.

Her mühendislik disiplininde analitik düşünme yeteneğine ihtiyacın var. Yazılımda aynı şekilde. Fizik ve matematik konularını çalışarak öğrenebilirsin fakat yeteneklerinin bu mühendisliğe uygun olup olmadığını bilerek hareket etmeni tavsiye ederim. Eğer bu alanda yetenekli olduğunu düşünmüyorsan yazılım mühendisliğini hem kazanabilir hem okuyabilirsin ancak meslek hayatına gelince mutsuz ve vasat bir meslek hayatın olabilir. Tercihlerini büyük bir hassasiyet ve öngörüyle yapmalısın.

Sayısal biraz eşik atlama gerektiriyor. Sözelde 0'dan başladığınız an 30 dakika çalışırsanız aşağı yukarı tam olmasa da 30 dakikalık bilgiyi depolarsınız. Ancak sayısalda 30 dakika çalışırken bazen kafa karışıklığından -'ye bile düşebilirsiniz. O eşiği atladıktan sonra başka bir bilince geçiyorsunuz ama ona gelene kadar çalışman lazım. Kısacası kafam basmıyor dersen başlangıçta gayet normal.

Zihinsel bir engel yoksa herkes en azından akademik seviyede olmasa da eğitimi için gerekli sayısalı öğrenebilir.

Merhaba. Ben açıkçası Yazılım Mühendisliği okumak İstiyorum ama açıkçası matematik ve fiziğe kafam basmıyor. Araştırdığımda sayısal gerektirdiğini söylüyor aslında çalışırsam düzeltebileceğime inanıyorum, ama ailem bu konuda tam tersi düşünüyor. Ne yapmalıyım?
Çalışca'n çalışca'n çabalıca'n.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı