Yazılım mühendisliği ve dijital oyun tasarımı iyi midir?

kearuslass

Zeptopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. Mezun senemdeyim ancak sinava iki sene boyunca çalışmadım. Yuzde 50 burslu özel üniversiteler tutturabiliyorum şu anki puanlarimla. Bu bolumler arasinda hangisinin önü açıktır? Özel üniversitede okursam iş imkanina sahip olabilme imkanım var mıdır her iki meslekte de? Ve önerdiğiniz bir ozel universite var midir bahçeşehir harici?

Son düzenleyen: Moderatör:
İki bölümde de okumanız iş imkanı için yeterli değil. Normalin üzerinde bir çaba göstermeniz gerekiyor. Günde 14-15 saat.

Kodlamaya oldukça meraklıyım açıkçası sevdiğim iki meslek arasında kaldım. Bunlar için çabalayacağım kendimi geliştirmeden bir yerlere gelemeyeceğimi biliyorum fakat ikisinin arasinda kalmak beni çıkmaza soktu

Meraklı olmanız iyi bir şey çünkü bahsettiğim uzun süreler boyunca geçirdiğiniz vaktin farkında olmazsınız. İkisi arasında bir tercih yapacaksanız dijital oyun tasarımı tavsiye etmem. Çapınızı oyun ile daraltmış olacaksınız. Oyun geliştirmeye meraklıysanız yazılım mühendisliği okurken dijital oyun tasarımı bölümünden çok daha iyi kavrarsınız mevzuyu.

Meraklı olmanız iyi bir şey çünkü bahsettiğim uzun süreler boyunca geçirdiğiniz vaktin farkında olmazsınız. İkisi arasında bir tercih yapacaksanız dijital oyun tasarımı tavsiye etmem. Çapınızı oyun ile daraltmış olacaksınız. Oyun geliştirmeye meraklıysanız yazılım mühendisliği okurken dijital oyun tasarımı bölümünden çok daha iyi kavrarsınız mevzuyu.

Anladim peki özel üniversitede okuyup kendimi geliştirirsem iş imkanım olur mu? Bazı kişiler özel üniversiteden mezun olunca iş bulamayacağını söylüyor. Bu da beni elbette ki korkutuyor.

Anladim peki özel üniversitede okuyup kendimi geliştirirsem iş imkanım olur mu? Bazı kişiler özel üniversiteden mezun olunca iş bulamayacağını söylüyor. Bu da beni elbette ki korkutuyor.
Hayır pek bir şey fark etmez. Neticede yazılım mühendisliği diplomanız olacak. Önemli olan dediğiniz gibi kendinizi geliştirmek. İlk birkaç üniversite haricinde bütün üniversiteler aynı şirketlerin gözünde. (Öyle de zaten bence.)

Arkadaşlar merhaba. Mezun senemdeyim ancak sinava iki sene boyunca çalışmadım. Yuzde 50 burslu özel üniversiteler tutturabiliyorum şu anki puanlarimla. Bu bolumler arasinda hangisinin önü açıktır? Özel üniversitede okursam iş imkanina sahip olabilme imkanım var mıdır her iki meslekte de? Ve önerdiğiniz bir ozel universite var midir bahçeşehir harici?
Işverenler kendilerine ne katkı sağlayabileceğine bakar. Eğer kendini bir alanda geliştirir ve bu gelişiminizi güzel ve tercihen geniş bir portfolyo ile ifade edebilirseniz iş bulmanız zor olmaz. Portfolyonuza eklemek için oyun alanında game jamlerde yapılan oyunlar veya başka alanlarda ilgi çekici projeler düşünebilirsiniz. Bunları yapmak için zamanınız kısıtlı olduğu için beklemeden başlamanız iyi olur. Şuan sadece okulu takip eden ve kendi kendine bir planı ve deneyimi olmayan arkadaşlarımın %90'ı işsiz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı