Yazılım mühendisliğinde üniversiteye herkes kodlama dili bilerek mi geliyor?

Yazılım mühendisliği okumak istiyorum ama henüz yazılım dili bilmiyorum. Gidip benim dışımda herkesin yazılım dili bildiğini görmek istemem, insanlar bilip mi geliyor yoksa orada mı öğrenilir?

Sanmıyorum. Çünkü üniversitede bir arkadaşım vardı ve yazılım mühendisliği okuyordu ancak çocuk fen lisesi çıkışlıydı. Sadece sınav sonuçlarıyla kazandığı bir bölümdü. İşin garip tarafı bilgisayar hakkında en ufak bir bilgisi yoktu açma kapama dışında. Ben de meslek lisesi web tasarım çıkışlıyım ancak farklı bir bölüm okumama rağmen ondan kat ve kat daha çok şey biliyordum. Sadece bir örnek.

Açıkçası bu alanda ciddi ilerleme katedecek çocuklar; daha üniversite başlamadan, üniversitenin vereceği tüm eğitime zaten sahip oluyorlar. Üniversitenin verdiği eğitim ile de hiçbir halt yiyemezsin açıkçası.

Hiçbir şey için geç değil, elbette kodlama bilmeden de üniversiteye başlanabilir; amaç zaten öğrenmektir. Ancak 4 sene boyunca kendini geliştirebildiğin kadar geliştirmeli, sürekli bir proje geliştirme çabasında olmalısın ki rakiplerinden sıyrılabilesin.

İşi gerçekten sevenler zaten çoğu şeyi öğrenmiş olarak gelecektir emin olun. Ama onun dışında hiç bilmiyormuş gibi başlıyorlar. Komşumuz web tasarımcı olarak seçmiş üniversiteyi ve bana 'Amacın diploma almak olsun senin düzgün bir üniversiteye gitmedikten sonra bir şey öğrenemezsin zaten' (bu cümleden derslere olan ilgi ve alakamı görmüş oldunuz aynı zamanda :) ) Yani özetle hiçbir şey bilmeden gidersen normale göre bir şey kaybetmezsin ama diğerleri senden 1-0 hatta belki 2-0 önde başlarlar bu serüvene.

Çok az kişi bilmeden geliyor. Herkes profesyonel olarak da gelmiyor ama çoğu kişi bir şeyler izleyip öğrenip geliyor. Ve üniversite de öğrendiğin asla yetmez o yüzden şimdiden öğrenmeye başlayıp 4.yilin sonunda belirli alanda ilerlemiş olman gerekiyor artık.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı