Yazılım öğrenmeden önce matematik halledilmeli mi?

Kinesit

Picopat
Arkadaşlar yazılım öğrenmeye başlamak istiyorum. İstediğim alanı ve başlamam gereken dili biliyorum. Bu konu hakkında 1000 konu açılmış ve inatla açmaya devam eden arkadaşlar var. Her neyse, matematiği hangi düzeye getirdikten sonra başlamam daha iyi olur sizce?

TYT matematiği köklü sayılara kadar biliyorum şu an matematik ve geometri çalışıyorum çünkü yazılım için matematik bilgisi gerektiğini biliyorum fakat bunun hangi düzeye kadar olması gerekiyor? TYT-AYT komple bitirip öyle mi başlayayım?

Tabii daha İngilizce denklemi de var ama onu şu anlık ayrı tutuyorum.

@300319

Son düzenleme:
Tabii ki evet, matematik lise düzeyi ve üstü olmalı bence. Ek olarak orta ve orta üstü İngilizce ile rahatça yapabilirsiniz.

Ardından size uygun olan eğitim setini önerdiğim eğitim seti içinden seçip başlayabilirsiniz.

Tabii ki evet, matematik lise düzeyi ve üstü olmalı bence. Ek olarak orta ve orta üstü İngilizce ile rahatça yapabilirsiniz.

Ardından size uygun olan eğitim setini önerdiğim eğitim seti içindne seçip başlayabilirsiniz;

Çok teşekkür ederim.

Arkadaşlar yazılım öğrenmeye başlamak istiyorum. İstediğim alanı ve başlamam gereken dili biliyorum. Bu konu hakkında 1000 konu açılmış ve inatla açmaya devam eden arkadaşlar var. Her neyse, matematiği hangi düzeye getirdikten sonra başlamam daha iyi olur sizce?

TYT matematiği köklü sayılara kadar biliyorum şu an matematik ve geometri çalışıyorum çünkü yazılım için matematik bilgisi gerektiğini biliyorum fakat bunun hangi düzeye kadar olması gerekiyor? TYT-AYT komple bitirip öyle mi başlayayım?

@300319

Matematik hayatın her yerinde önemli. Türkiye'de mat lise ve üstü olmazsa hiçbir yere gelemezsiniz. Sağlam bir şekilde mat çalışın.

@300319

Matematik lise 10 orta - ileri arasında bir şey olması BAŞLANGIÇ için yeterlidir. Fakat yazılımda ilerledikten sonra daha karmaşık algoritmalara geldiğiniz zaman yetersiz kalmaya başlayacaktır. Ama yazılımın temelini öğrenmek için matematik profesörü olmanıza gerek yok.

Benim şahsi fikrimce, alandan alana göre değişir. Yazılım öğrenmenin en iyi yolu bir proje belirleyip onu yapmaya çalışmaktır. Karşına cıkan zorluklarla mücadele etmektir. Bence en önemli şey İngilizce ve araştırma kabiliyeti.

Benim şahsi fikrimce, alandan alana göre değişir. Yazılım öğrenmenin en iyi yolu bir proje belirleyip onu yapmaya çalışmaktır. Karşına cıkan zorluklarla mücadele etmektir. Bence en önemli şey İngilizce ve araştırma kabiliyeti.

Sonuna kadar katılıyorum, eklemek gerekirse matematik bilgisinden ziyade matematiksel düşünebiliyorsanız arkadaşın dediği gibi karşınıza çıkan zorluklarla mücadele ederken bilgi kısmını halledebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı