Yazılım öğrenmek isteyen bir kişi ilk hangi yazılım dilini öğrenmeli?

alperen_444

Decapat
Daha fazla  
11.sınıf öğrencisiyim. Yazılım öğrenmek istiyorum ilk kez başlayan biri hangi yazılım diliyle başlamalı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hangi alandan ilerlemek istediğine bağlı değişiklik gösterir. Genel kanı Python yönünde ama ben cpp ya da C ile başlamanın daha iyi olduğu kanaatindeyim. Python kolaydır, syntaxı iyidir, her şeyi yapabilirsin ama pythona alıştıktan sonra Java cpp gibi diller kriz geçirtebilir. Önce zor olandan başlayıp alışırsan diğer dillere hakimiyetin çok daha fazla olacaktır. Tecrübeyle sabit.

Hangi alandan ilerlemek istediğine bağlı değişiklik gösterir. Genel kanı Python yönünde ama ben cpp ya da C ile başlamanın daha iyi olduğu kanaatindeyim. Python kolaydır, syntaxı iyidir, her şeyi yapabilirsin ama pythona alıştıktan sonra Java cpp gibi diller kriz geçirtebilir. Önce zor olandan başlayıp alışırsan diğer dillere hakimiyetin çok daha fazla olacaktır. Tecrübeyle sabit.

C# ve C++ arasındaki fark nedir?

Şimdi yazmaya kalksam çok uzun sürer. GPT'ye sorarak aradaki farkları daha net anlayabilirsin. Tek diyeceğim C++ makine diline daha yakındır ve genel yönetimi geliştirinin yapması gerekir. Şu anda aktif C# developer olarak çalışıyorum, daha rahat bir dildir.

Kısacası anlaman için biri daha çok classlarla çalışılan ve daha oop bir dilken biriyse yine classlarla çalışılan yine oop tarafı olan ancak konsol tarafıda çok kullanılan bir dildir. Birde biri low end bir dilken biri de high end bir dil ki bu sebepten doğal olarak c++ daha hızlı çalışan bir dil.

Birinci sınıf, ikinci sınıf dili gibi bir ayrım yok. Ticari değeri olanlar var, kimsenin bilmedikleri, veya lisansı ticari kullanıma izin vermeyen programlama dilleri veya bu işe yarayan çeşitli araçlar var.

İstediğin yerden, istediğin dilden, istediğin araç ile başlayabilirsin. Kimse seni engelleyemez. Kendin için tek engel yine kendin olursun.

Kolay gelsin.

Birinci sınıf, ikinci sınıf dili gibi bir ayrım yok. Ticari değeri olanlar var, kimsenin bilmedikleri, veya lisansı ticari kullanıma izin vermeyen programlama dilleri veya bu işe yarayan çeşitli araçlar var.

İstediğin yerden, istediğin dilden, istediğin araç ile başlayabilirsin. Kimse seni engelleyemez. Kendin için tek engel yine kendin olursun.

Kolay gelsin.

Dil ayrımları vardır, bazı diller makine diline daha yakınken bazı diller insan diline daha yakındır.
Ticari değeri olan dil vardır ama pek de önemli değildir çünkü bir dili öğrendikten sonra geriye sadece diğerlerinin syntaxları kalıyor. Zaten alan seçtikten sonra da o alanda kullanılan diller bayağı bir daralıyor. Öğrenme aşaması için ticari değeri olan dile göre öğrenim seçmek saçmadır, o bir sonraki aşama olmalıdır. Önce genel dil kavramlarını, kodlama ile neler yapabileceğini, neyin mümkün olup olmadığını kavramalı.
Kimsenin bilmediği dil diye bir şey yoktur, kimse bilmiyorsa zaten öyle dil yoktur. Geliştiricilerden para alındığı bir dünya yok, sen bir şey satmıyorsun sadece o dili öğreniyorsun?
Çeşitli araçlar dediğinizden kastınızı hiç anlamadım.
İstediğin yerden ve dilden başlayabilirsin kimse de seni engelleyemez ama çok ve boşa çalışmak yerine akıllı çalışmak insanı ileri götürür. Kendin için engel verimsiz çalışma olur, tecrübeli insanların söylediklerini dinlemeli onların önerilerini dikkate alarak ilerlemek ve kendi tarzında ilerlemek en mantıklısı olur. Bolca proje yapıp kendini geliştirmelisin başka çaresi yok.

Tecrübe şunu gösteriyor. Bütün programcılar programlama ile ilgili bir meslek okumuşlar.
Forumdan, oradan, buradan bir şey öğrenip de bu mesleği icat edebilen kimseyi görmedim şu ana kadar.

Bir projeyi başlayıp ta bitirebileni de görmedim. Herkes bir şeye başlamış ve işi götürememiş, bırakmış. Bunu da tecrübe sanıyor. Hayır, bu tecrübe değil, başarısızlık.

Burada birisi nasıl yazılımcı olabilirim diye soruyorsa, en baştan yanlış yönteme başvurmuş oluyor.

Benim görüşüm böyle.

Tabiki buradan da bir şeyler öğrenmiş oluyordur, ama bu programlama değil.

Türkiye'de yazılımın yönünü daha çok GSM şirketleri, E-ticaret siteleri ve bankalar belirliyor ve telefon için uygulama geliştiriyorlar.

Ondan ötürü mobil uygulama geliştirme önemlidir bence. Bunun için her platforma build veren yada ilgili platforma özel programlama dili ve teknolojisi kullanılmalıdır.

Yeni konular

Geri
Yukarı