Yazılım öğrenmeye nereden başlanmalı?

C# olabilir. "Merhaba Dünya" diye bir örnek var. Lisede, üniversitede bununla başlatıyorlar.
 
İlk defa başlayacaksan Algoritma denilen varlıkları incelemekle başla. Programlama dilleri falan asla gözünü korkutmasın, bana güvenebilirsin :) Mantığı kavramakla başla işe.

Karşında bir insan olsa neyi ne şekilde yapacağını kolayca anlatırsın, dert değil.
Bir bilgisayara laf anlatmaya çalışırken elindeki programlama dillerinin sunduğu imkanlar çerçevesinde bir yol çiziyorsun ve bilgisayara o yolda ne şekilde ilerlemesi gerektiğini anlatmaya çalışıyorsun.
Emin ol kodlamak dert değil, önemli olan mantığı anlamak. Projelerde bir seviyeden sonra olay öyle karmaşık bir hal alıyor ki kodlamayı bilen adam mantığı kuramadığı için eli boş bekliyor :)
Bu yüzden her şeyden önce mantığı kavra, algoritmalarla yor kafanı biraz. Neyi ne şekilde yaptığımızı çok iyi anlarsın bu sayede. Yoksa yazarsın ancak niçin yazdığını bilmezsin, bilgisayarın ne tepki vereceğini önceden kestirmekte güçlük çekersin.

Öğrenmen gereken, piyasaya hakim dillerden bahsedecek olursak C# veya C++ öğrenmekle başlayabilirsin. Yeni HTML standadrtları - CSS ile oluşturduğun web sayfalarını .NET ile dinamik sayfalara dönüştürebilirsin. C++ veya C# ile Android - IOS - Windows için bile yazılım üretebilirsin.
Veritabanı bilgin varsa etkileşimli, dinamik Web sayfaları - programlar kodlayabilirsin.
Java öğren mesela, o veya bu platformlarına takılı kalmazsın fazla. İster oyun üret ister programın veya web sayfan için içerik. Müşterinin senden istediği bazı şeyleri bu dilleri bilmeden sunamazsın örnek vermek gerekirse.

Eğer lisede programlama ile alakalı bir bölüm seçmişsen zaten genelde C dilleri öğretilir, üzerine düşersen mantığı kavramakta güçlük çekmezsin. Okuldaki öğretmenlerin her yaşadığın sıkıntıda yanında olursa problem yaşamazsın. Çünkü gün gelecek bir hata alacaksın, bir fonksiyonu düzgün kullanmayı beceremeyeceksin. İnternetten araştırsan bile o yeni kafanla mevzuya ayıkamayacaksın :) Bu Java gibi nesne tabanlı programlama dillerinin veya fonksiyonlarla dolu C dillerinin yapısını kavrayana kadar birilerinden destek alman gerekiyor, evde sürekli bir şeyler yazman gerekiyor.

Ha yok, henüz lise çağına bile gelmemişseniz Pylthon öğrenmenizi tavsiye ediyorum. Hiçbir şey bilmeyen adam için güzel bir ön hazırlık olur, daha rahat ve canınız sıkılmadan, korkmadan, bıkmadan öğrenirsiniz. C# veya C++ ile kodlarken bazen bana bile gına geliyor bazı durumlarda :) Yeni başlayan adama bu işi sevdirmek lazım. Bu yüzden lisede bu bölümü okuyorsan, C dilleri - Yok henüz yaşın küçük ise Pylthon gibi zorlamayacak ancak çok güzel de işine yarayacak diller ile başlamanı öneririm.



Ve sürekli yeniliğe açık olman gerekiyor. Şuan hem okuyorum hem de vaktimin 24/15'ini bir yazılım projesine harcıyorum. Ve donanım bilgim olmasa inan altından kalkabileceğim işler değil. Yeni bir teknoloji için bir şeyler kodlamadan önce o bahsi geçen yeni teknolojiyi de iyi bilmen gerekiyor.
Donanımcının, yazılım bilgisi olmasa da problem olmaz belkide, ancak yazılımcı adamın donanım bilgisi olmazsa, yeni teknolojilere merakı ve bunlar hakkında bilgisi olmazsa çoğu işin altından kalkamaz.

Yazılımcı adamın ömrü merak etmekle geçmek zorunda kısacası :) Abartıyorsun diyebilirsin insanlar artık 18 - 19 yaşlarında ciddi paralar kazanmaya başlıyor, bunu da yatarak elde etmiyorlar.
Ve sakın matematiği iyi olmayan birinin yazılımcı olamayacağını falan düşünme. Karşında canlı örneği var, matematiğim öyle çok iyi falan değil ama programlama vizelerinde sınıf birincisiyim ( Hava atmak için söylemiyorum :) Kısacası çalış çalış çalış, aktif ol üşenme :) Ben bir ton yazı yazarken üşenmiyorum bu saatte mesela. Her ne olmak istiyorsanız erken davranın.
 
Son düzenleme:
C# ile başla derim ben 11.sınıf bilgisayar öğrencisiyim ve c# bir çok programlana dilinin katını ve yapısını anlamana yardımcı olur ve c# ile telefondan bilgisayaraa bilgisayarfan buz dolabına kadar herşeyi prigramliyabilirsin buda daha çok iş alanı sunarak
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı