Yazılım öğretilen bölümler nelerdir?

Selam dostlar, yazılım öğreten bölümlerini öğrenmek istiyorum. Benim bildiklerim şunlar: Yazılım Mühendisliği ve Bilgisayar Programcılığı. Yazılım Mühendisliğine puanım yetmiyor maalesef. Ben de yazılım ile alakalı başka bir bölüme gitmek istiyorum. Başka bildikleriniz nelerdir? Bunlar içinden Yazılım Mühendisliğinden sonra en iyisi hangisidir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yazılımı her bölümde öğrenebilirsin. Başka fakültelerden ekstra ders alabiliyorsun.

Ne düşündüğünüze göre değişir. Ben diplomayı alayım zaten kendim öğrenirim diyorsanız başka, ben hem öğrenip hem akademide ilerlemek istiyorum diyorsanız başka. Mesela yazılım mühendisliği, bilgisayar mühendisliğinin bir alt dalıdır. Buna mukabil bilgisayar mühendisliği bitirip (lisansta ilgili seçmelilerle de süsleyerek) üzerine y.lisansı yazılım mühendisliğine düşünebilir yahut yazılım mühendisliği bitirip salt olarak oradan ilerleyebilirsiniz ya da yazılım mühendisliğinin de alt dallarından birine geçebilirsiniz. Tabi burada çok daha mühim olan üç unsur var:
1 - İlgili fakültenin akademik kadrosu.
2 - İlgili üniversitenin ve fakültenin imkanları. (Bilişim enstitüsü gibi)
3 - İlgili programın bölüm ders içerikleri ve seçmeli ders seçenekleri.
Devamını da açmak isterdim de yoruldum.
Not: Yazılım mühendisliğinden mezun olduğunuz zaman bilgisayar mühendisliğiyle ilgili yerlere de başvuru sağlayabildiğiniz için bölümden ziyade üç unsura ve kendinizi geliştirmeye baksanız daha iyi olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…