dustin poirier
Hectopat
Daha fazla
Arkadaşlar merhaba ben yazılım mühendisliği 3. sınıf öğrencisiyim. Yaklaşık 2.5 senedir aklımı karıştıran bir şey hakkında konu açmak istedim. Hepiniz biliyorsunuz linkedn adında bir site var. Bu sitede arada kendi sektörümdeki insalar denk geliyor. Öğrenci olup da işe girenler arasında hep şunu fark ediyorum kayda değer hiçbir başarı bulamıyorum. Örneğin bir bayan arkadaşın hesabına giriyorum. Yazılım mühendisliği 3. sınıf öğrencisi. Yeteneklerine bakıyorum şu şekilde; C, C#, Python, Java, HTML, CSS, SQL, sorun çözme, analitik düşünme. Tamamen çorba. Stajlarına bakıyorum gerçekten güzel yerlerde yapmış. Sonrasında ise orta segment bir firmada işe başlamış. Şimdi buradaki sorun şu staj yaptıgı her yerde veya başladığı işinin hiçbir yerinde programlama ile ilgili bir şey yok. Test bir şey bir şeyi, ıt bir şey bir şeyi liste böyle devam ediyor. Burada anlayamadıgım sorun şu nasıl olabiliyor da staj ve işe başvururken böyle ünvanlarla başlıyorlar? Burada yazdığım şey sitem değil aslında sadece merak. Kendimi örnek verirsek ben frontend olarak Angular ile backend olarak .net ile ve veri tabanı olarak SQL ile uğraşan birisiyim. Ben burada hata mı yapıyorum yoksa başka bir durum mu var? İyi sosyaller.