Yazılım ve siber güvenlik arasında hangisi seçilmeli?

peryy

Femtopat
Daha fazla  
Bilgisayar müh. 1.sınıf öğrencisiyim orta ileri düzey HTML CSS bilgim ve okuldan öğrendiğim kadar Java bilgim var. Aklimda iki tane şey var. Birincisi şu an siber güvenliğe başlayıp 4 sene boyunca ilgilenip yazın yapabilirsem staj kovalayıp siber güvenlikçi olmak. Diğeri ise Node.js veya Java backend dev olmak. Etrafımda danışabileceğim biri olmadığı için hangisini yapmam gerektiğine karar veremiyorum. Sibere karar verirsem çok iyi yazılım öğrenemeyeceğim. Bu yüzden korkuyorum hadi 4 sene sonra siberde iş bulamazsam diye diğer yön daha garanti geliyor ama siber güvenliği daha çok istiyorum. Sizce ne yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Siber guvenlikte is bulamaman zor cunku su an hem ozel sirketler hem de devlet buyuk yatirimlar yapiyor bu alana. Yurt disina devlet bursuyla yuksek lisans ve doktora yapmak icin siber guvenlikle ugrasan bilgisayar muhendisligi mezunlari oncelik mesela. Bir de bu alanda sunda daha iyi is var gibi bir sey soylemek zor. Onemli olan senin hangisini istedigin ve yapabildigin. Eger istedigin ve zevk aldigin alanda kod yaziyorsan orada illaki is bulursun. Daha yolun basindasin, temelini ve DSA'yi saglam tut. Siber guvenlik icin kendine 1-2 ay ver ve bu surecte onunla ugras. Hosuna giderse devam edersin gitmezse kaybin olmaz backend tarafina donersin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı