Yazılıma hangi uygulama ile baslanmalı?

Shyquick

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Amd Ryzen 7 8845HS, RTX 4070, 32 GB Ram, 1 TB SSD, 2K, 17.3 inç, 240 Hz.
Arkadaşlar merhaba. Yazılıma başlamayı düşünüyorum. Şunu diyeyim ki oyun yapmak istiyorum veya da web site tasarımı ya da hesap makinesi gibi falan şeyler yapmak ve öğrenmek istiyorum. Şunu diyeyim ki 1 gr bilgim yok. İlk Python'dan mı başlamalıyım ve Python’da bu istediklerimi yapabilir miyim?

Python da oyun da yapabilirsiniz ancak giriş seviyesinde oyunlar. Hesap makinesini de Python ile yapabilirsiniz. Oyun yapmak istiyorsanız işin Unity ve Unreal tarafına bakmanız lazım. Site tasarımı için de PHP, HTML, CSS, JS gibi temel konuları öğrenmeniz lazım.

BTK akademide engin demiroğ hocanın C# dersleri var oradan başlamanı öneririm.

Visual Studio kurup C# dilinde hesap makinesi tasarlama işlemi yapabilirsiniz ayrıyeten oyun yapmak istiyorsanız Unity hub kullanıcaksınız web tasarım Visual Studio Code uygulaması ile oluyor BTK akademide ücretsiz şekilde dersler var bende çalışacağım ama müsait vakit lazım.

@Shyquick çoğu dille çoğu şeyi yaparsın ama bir şeye karar vermen lazım. JavaScript ile de C ile de Python ile de yaparsın. Ne yapmak istiyorsun?

Hocam o zaman unity de başlamam lazım

python ile algoritma şemasını öğrenip diğer dilleri öğrenebilirsin. Çoğu dilde hep aynı algoritma kullanılıyor, sadece yazım biçimleri farklı oluyor. Python kullanıcaksan PyCharm indirmen gerekiyor. Geri kalan diller için (C#, html, js vb) için Visual Studio Code kullanılıyor. Kanal olarak da Murat Yücedağı öneririm. (Oyun yapmak istiyorsan unıty üzerinden c# öğrenmen lazım)

Udemy'de Atıl Samancıoğlu hocam ile başlamanı öneririm kendisi efsanedir .

Ve ingilizceni en azından B1 yapmalisin.

PyCharm? Bilgisayarı sömüren programı mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…