Yazılıma hangi uygulama ile baslanmalı?

Öncelikle tek bir alanı hedefle.

Web site tasarımı başlı başına bir alan, oyun bambaşka bir alan, masaüstü uygulamalar da aynı şekilde.

Web site tasarımı için HTML, CSS ve JS gerekli. JS Frameworkleri de olur. Backend yada diğer bir tabirle sayfanın işlevselliğini Python ile sağlayabilirsin. Bkz: Django.

Python ile masaüstü uygulama geliştirmek mümkün. PyQt, tkinter ve benzeri libler ile GUI app geliştirebilirsin, yada CLI app yazarsın. Sana kalmış.

Oyun içinse, Python ilk tercih olmaz muhtemelen. 3D oyunlar yapılabilir, bundan yana sıkıntı yok. Ancak fazlasıyla uğraştırır. Piyasada mevcut olan oyun motorlarından yararlanmayı düşün. Unreal Engine C++ ve/veya Blueprint, Unity C# kullanıyor. En meşhur iki oyun motoru bu.

Tek bir alan belirlemezsen hiç bir alanda gelişemezsin.

Hocam size söylüyporum ilk hangi dille başlayam yada şöyle diyim hesap makinesi fln yapmayı mı deneyem web site mi oyun yapma mı

@Shyquick sen hesap makinesini kafanda büyütme zaten bir dil ogrenirken onu illaki yapacaksın örnek için ne yapmak istiyorsun ona karar ver.

@Shyquick biz senin ilgi alanını nereden bilelim? Kendi kararlarını kendin vermen daha doğru olur. Buradan en fazla "spesifik" bir yazılım dalında hangi işleri görmen lazım onu söyleyebiliriz.

Hocam size söylüyporum ilk hangi dille başlayam yada şöyle diyim hesap makinesi fln yapmayı mı deneyem web site mi oyun yapma mı
Önce programlama nedir, ne değildir öğren. Bunu yaparken hangi dille başladığının pek önemi yok kalkıp Assembly yada Prolog benzeri bir dil ile başlamıyorsan. İster C# kullan, ister Python, ister C/C++.

PyCharm dan VSC ye geçerseniz devasa bir fark olduğunu gözlemleyeceksiniz
Hayır, değil. PyCharm'da VSC'de kullandım. Çok farklı değiller ağırlık konusunda veya kullanım konusunda. PyCharm kesinlikle kurulu bir ortam olarak çok daha kullanışlı. PHP Projelerim için PhpStorm kullanıyorum mesela, fakat Rust ve C/C++ için VSC tercih ediyorum. Biraz daha tercih meselesi. Performans olarak eğer sistem fi tarihinden kalma değilse çok bir farkları yok.

VS Code eklenti zenginliği ile bir çok dil için yeterli. Farklı IDE'lere gerek yok, kafa karıştırıcı olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…