Yazılıma hangi uygulama ile baslanmalı?

Hayır, değil. PyCharm'da VSC'de kullandım. Çok farklı değiller ağırlık konusunda veya kullanım konusunda. PyCharm kesinlikle kurulu bir ortam olarak çok daha kullanışlı. PHP projelerim için phpstorm kullanıyorum mesela, fakat Rust ve c/c++ için VSC tercih ediyorum. Biraz daha tercih meselesi. Performans olarak eğer sistem fi tarihinden kalma değilse çok bir farkları yok.

PyCharm'ı en son 2 sene önce kullandım ve 8 GB RAM'li PC de berbat çalışıyordu son durumunu bilmiyorum tabii.

Eklenti bakımından VSC önde, aynı zamanda ücretsiz bir program, sistem gereksinimleri açısından VSC daha mantıklı, birden fazla dil desteği var. Nasıl getir götürünü yapıyor hocam, aydınlatabilir misiniz?

Cunku birbiriyle entegre calisan venv yonetimi, snowflake, airflow, jupyter, SciView, terraform, docker entegrasyonu, snowflake | postgresql | mysql envai cesit DB dialecti ve schema recognition, pytest, magicmock test destegi, openapi , plantUML gibi architecture entegrasyonlari, run-time profiling analizleri, code-coverage tool'lari built-in geliyor.

Tum bu tool'lar senin projende kullandigin teknolojilere gore elinin altinda ve indexlenen projede hangi context'te calisma yapiyorsan ona gore navigation ve code completion yapiliyor. Yazdigin python fonksiyonun test call hiyerarsisini cikarmak icin VSCode 'da takla atman gerekiyor, cunku production ~ test ayrimi built-in yok. PyCharm'da tek tus kombinasyonu.

Bu saydiklarima ihtiyaci olmayanin IDE kullanmasina gerek yok ama ihtiyaci olmasina ragmen her birine gidip third-party extension kuracak kisiyi tebrik etmek gerekiyor acikcasi.

IDE'de daha az extension olmasi pek sasirtici degil, ihtiyacin yok zaten. Zaten extension ile ugrasacak vakti satin almak icin ona para veriyorum :) . Ben 2 tane extension ile kullaniyorum ve ustte saydigim tollarin tamamini kullaniyorum, muhtemelen benim kullanmadigin farkli yetenekleri de vardir.

Son düzenleme:
Cunku birbiriyle entegre calisan venv yonetimi, snowflake, airflow, jupyter, SciView, plantuml, terraform, docker entegrasyonu, snowflame | postgresql | mysql envai cesit DB dialecti ve schema recognition, pytest, magicmock test destegi, openapi , plantUML gibi architecture entegrasyonlari, run-time profiling analizleri, code-coverage tool'lari built-in geliyor.

Tum bu tool'lar senin projende kullandigin teknolojilere gore elinin altinda ve indexlenen projede hangi context'te calisma yapiyorsan ona gore navigation ve code completion yapiliyor. Yazdigin python fonksiyonun test call hiyerarsisini cikarmak icin VSCode 'da takla atman gerekiyor, cunku production ~ test ayrimi built-in yok. PyCharm'da tek tus kombinasyonu.

Bu saydiklarima ihtiyaci olmayanin IDE kullanmasina gerek yok ama ihtiyaci olmasina ragmen her birine gidip third-party extension kuracak kisiyi tebrik etmek gerekiyor acikcasi.

IDE'de daha az extension olmasi pek sasirtici degil, ihtiyacin yok zaten. Zaten extension ile ugrasacak vakti satin almak icin ona para veriyorum :) . Ben 2 tane extension ile kullaniyorum ve ustte saydigim tollarin tamamini kullaniyorum, muhtemelen benim kullanmadigin farkli yetenekleri de vardir.
Saymış olduğunuz özelliklerin bir kısmını kullanmadığım için bana VSC daha mantıklı geliyor. Ancak sizin için PyCharm daha yararlıymış bunu anladım. Aydınlatma için teşekkür ederim :)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı