Yaklasik 3 sene once tanistigim, beraber oyun oynadigimiz tasarimci bir arkadasim vardi. O zamanlar Turkce Ogretmenligi okuyordum ve artik KPSS derdi baslar olmustu. 2021'de mezun oldum, artik KPSS calisamiyordum. YGS zamanindan itibaren kitaplardan nefret eder hale gelmistim. O zamanlar Technopat moderatorlugu de yapiyordum, o gorevi biraktim.
2022'ye girdikten sonra bu arkadasla birden konusurken dert yanmaya basladim. KPSS'ye calisamadigimi ve ogretmen olmak istemedigimi belirttim. Sonrasinda hayatimi degistirecek bir adim attim ve ailemle gorustum. Ogretmen olmak istemiyorum, KPSS yerine Ingilizcemi, bilgisayar ve teknoloji sevgimi kullanacagimi ve bundan gelir elde edip sektore girmek istedigimi belirttim. Anlayisla karsiladilar.
Modern websiteleri yazdikca, tasarim yaptikca ve onlara animasyon verdikce sevdigim isin bu oldugunu anladim. Gunde 10 saat kurs izliyor ve bir seyler yaratiyordum. JavaScript ogrenmeye basladigimda kafami duvarlara vuracak hale geliyordum.
Ilk animasyonlu websitemi yapinca benim hayatimi degistiren arkadasim begenmisti mesela acemilige ragmen, Netflix 100% klonu yaptiktan sonra freelance calismaya basladim. Bu Netflix klonu backend ve frontend olarak yazdigim bir klondu. Yani panelden yuklediginiz filmi Netflix'te gosterebiliyordunuz, ha tamam ben olmusum diyip freelance'e girisince sonradan full-time bir is buldum, bu sirkette 1 senemi dolduracagim.
Eger hayatimi degistiren arkadas bunu okursa sana selam olsun, borcunu odeyemem. Bunu zaten her zaman sana soyluyorum