Yazılıma nasıl başladınız?

Makaleler
13
Yer
Hinohara Nishitama
Bu diller ve beceri doğuştan gelmedi. İlk zamanlar aklınızda ne vardı? İlk programınızı yaparken nasıl maceralar yaşadınız mesela.

Nasıl başlarım konularından gına geldi de. Farklılık olsun, zihnimiz rahatlasın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yaklasik 3 sene once tanistigim, beraber oyun oynadigimiz tasarimci bir arkadasim vardi. O zamanlar Turkce Ogretmenligi okuyordum ve artik KPSS derdi baslar olmustu. 2021'de mezun oldum, artik KPSS calisamiyordum. YGS zamanindan itibaren kitaplardan nefret eder hale gelmistim. O zamanlar Technopat moderatorlugu de yapiyordum, o gorevi biraktim.

2022'ye girdikten sonra bu arkadasla birden konusurken dert yanmaya basladim. KPSS'ye calisamadigimi ve ogretmen olmak istemedigimi belirttim. Sonrasinda hayatimi degistirecek bir adim attim ve ailemle gorustum. Ogretmen olmak istemiyorum, KPSS yerine Ingilizcemi, bilgisayar ve teknoloji sevgimi kullanacagimi ve bundan gelir elde edip sektore girmek istedigimi belirttim. Anlayisla karsiladilar.

Modern websiteleri yazdikca, tasarim yaptikca ve onlara animasyon verdikce sevdigim isin bu oldugunu anladim. Gunde 10 saat kurs izliyor ve bir seyler yaratiyordum. JavaScript ogrenmeye basladigimda kafami duvarlara vuracak hale geliyordum.

Ilk animasyonlu websitemi yapinca benim hayatimi degistiren arkadasim begenmisti mesela acemilige ragmen, Netflix 100% klonu yaptiktan sonra freelance calismaya basladim. Bu Netflix klonu backend ve frontend olarak yazdigim bir klondu. Yani panelden yuklediginiz filmi Netflix'te gosterebiliyordunuz, ha tamam ben olmusum diyip freelance'e girisince sonradan full-time bir is buldum, bu sirkette 1 senemi dolduracagim.

Eger hayatimi degistiren arkadas bunu okursa sana selam olsun, borcunu odeyemem. Bunu zaten her zaman sana soyluyorum

Minecraftta sunucularda oynamaktan sıkılıp sunucu açmaya karar vermiştik arkadaşlarla. Sunucu işlerine başladıktan kısa süre sonra Skript eklentisiyle pseudocode diyebileceğimiz kod yazmayı öğrendim. Ardından üniversitedeki Javacı bi abiden temel düzey Javayla Minecraft'a eklenti geliştirmeyi öğrendim. Bi süre kendimi Javada geliştirdim. Globalde eklenti sattım (hâlâ satılıyor). Freelance işler yaptım. Sonra başka dillere atıldım ben arkadaşlarıma öğrettim arkadaşlarım bana öğretti derken şu an o arkadaşlarımla beraber hepimiz backend developer olarak farklı şirketlerde çalışıyoruz.

Lisede yatili okulda geceleri yatakaneden kacip bilgisayar labaratuarina girip counter, half-life, age of empires oynuyorduk. ( Sene 2000'lerin basi , fen lisesi )

Orada bizimle gelip gece boyunca kod yazan arkadasi izlerken " x = x + 1 " komutunun mantigini sormustum, cok hosuma gitmisti ; paradoks gibi.

Ilk baslangicim bu sekilde oldu, Java ogreniyordum, JDK 4 vardi o zamanlar. Sonra universite, C/C++ ve devam.

Fivem ile başladım. Fivem oynarken hile kullanmaya başladım. Sonra kendi hilemi kodlamak istedim ve böyle ilerledi. Fivemdeki en büyük sunucu olan "Glife" sunucusunu hile ile kapattıktan sonra hile kullanmayı bıraktım .

Python ile Windows 11 To Go konseptinden tut, bilgisayara mavi ekran verdiren şaka uygulamasına kadar gereksiz şeyler yaptım. Hepsi bir formatta silindi maalesef. Artık bir program yazmaya halim de yok.
Rehber yapmak artık daha kolay ve yararlı geliyor.

En büyük başarım biraz ünlü ve hak ettiği değeri görmeyen bir eklentiyi Safari'ye portlamamdı.
Sırf bunun için 300 TL'lik Wi-Fi adaptörü aldım. Pişman değilim. Yaparken iyiydi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…