Ben Niğde eml web programcılığı ardından bor meslek yüksekokulu bilgisayar programcılığı bölümlerinden mezun oldum. Şu anda 28 yaşındayım. BTK Akademi, Udemy, Turkcell geleceği yazanlar, patika dev, YouTube, amigoscode.com gibi yerlerden kurslar bitirdim. Kariyer.net üzerinden Java developer iş ilanlarına başvuruda bulunuyorum. Ancak geri dönüş olmuyor. Zannedersem binlerce başvuru olduğu için kariyer.net üzerinden CV'lere bakmıyorlar ya da az bakıyorlar. Yazılım firmalarına nasıl başvurmalıyım? Bildiğiniz yazılım firmalarını yazar mısınız? Ya da yazılım firmalarına nasıl ulaşabilirim? E-posta adreslerine nasıl ulaşabilirim? İşe ihtiyacım var, zor durumdayım. Beden işçiliğini yapamıyorum bana ağır geliyor. Niğde de iş bulamıyorum. İşkur da sadece beden işçisi ilanları var. Yardımlarınızı bekliyorum.
İlk yazılım işimi bulmam 3 ay sürmüştü. Genelde büyük şirketlerin ilk baktıkları şey nereden mezun ve tücreben olup olmadığı oluyor. Bazıları bu yüzden CV'ne bile bakmadan reddediyor. Genelde baktıkları en önemli şeyler yaptığın projeler ve katıldığın eğitimler kurslar oluyor bunlara dikkat edersen iş bulabileceğini düşünüyorum.
Şirketler her platformdaki iş başvurularına bakıyorlar ancak doğal olarak en çabuk adapte olacak ve hemen iş çıkarabilecek profiller daha ön planda oluyorlar.
Size tavsiyem bolca projeler geliştirip github hesabında bunları referans olarak firmalara göndermenizdir.
Cv ilgi çekici olmadıktan sonra email ile göndermeniz yada bir site üzerinden başvurmanız çokta bir şey değiştirmeyecektir.
Bilgisayar Programcısı. Java, Spring, Spring Boot, Oracle, PL/SQL, Angular, JWT, JPA/Hibernate, RESTful. Bilişim teknolojileri süper güce en yakın şey. - huseyinaydin99
Öncelikle CV’nizi sonuna kadar okuyan arkadaşları tebrik ediyorum sizin hazırladığınız şey CV değil, biyografiniz. CV nedir, nasıl olmalıdır araştırın. CV’nizde belirtmiş olduğunuz Udemy, BTK Akademi gibi yerlerden aldığınız kursların sektörde değeri yok, ayrıca ödev, sınav notları gibi şeyleri paylaşmanız da çok gereksiz. Bağımsız alanlarda birçok kurs ve proje bitirmişsiniz ilerlediğiniz alan ne anlayamadım. Gereksiz ve bağımsız alanlardan 10’larca kurs bitirmek yerine tek bir alana odaklanın ve kendinizi o alanda ileriye taşıyacak projelere, kurslara yatırım yapın. Ayrıca kariyer.net’ten iş bulan kimseye denk gelmedim, göstermelik, reklam amaçlı ilanların açıldığı bir platform orası. Önceki arkadaşların da belirttiği gibi LinkedIn gibi platformlardan iş aramanızı tavsiye ederim.
CV ile Resume farkını araştırırsanız, CV'nin nasıl olması gerektiğini daha iyi anlayacağınızı düşünüyorum. Bir şirket ile görüşmeye gittiğim de benden sorumlu direktör CV mi asansöre binerken aldı 3. Kata çıkana kadar baktı. Sonra şu alanda bunu yapabiliriz seninle diye o 30 saniyelik incelemeye dayanarak öneride bulundu.
Amacınız en kısa sürede ne konuda ne bildiğinizi karşıya belirtmeniz lazım. CV'nin olayı bu.
Arkadaşın da belirttiği gibi aldığınız kursların hiçbir değeri yok sakın ama sakın CV'ye eklemeyin. Büyük bir eğitim almadıysanız (yurt dışında veya sınırlı kişiye özel, uzun süreli eğitim) eğitimleri yazmayın. Yazmanız gereken yaptığınız projedir.
Udemy, BTK Akademi gibi yerlerden aldığınız kursların sektörde değeri yok, ayrıca ödev, sınav notları gibi şeyleri paylaşmanız da çok gereksiz. Bağımsız alanlarda birçok kurs ve proje bitirmişsiniz ilerlediğiniz alan ne anlayamadım.
Nasıl değeri yok? Ben o kadar video izleyip programlama becerilerimi geliştirdim. Sevdiğim teknolojileri öğrenmeye çalıştım. github.com'daki yaptığım projelerin çoğu Java teknolojileri ile yapıldığı için en çok Java'da ilerledim. GitHub'dan belli oluyor.
Nasıl değeri yok? Ben o kadar video izleyip programlama becerilerimi geliştirdim. Sevdiğim teknolojileri öğrenmeye çalıştım. github.com'daki yaptığım projelerin çoğu Java teknolojileri ile yapıldığı için en çok Java'da ilerledim. GitHub'dan belli oluyor.
Eğitim almanızın değeri yok denilmedi hocam, bu eğitimleri aldım demenin-belirtmenin hiçbir değeri yok. Olay bu eğitimlerde öğrendiklerinizi geliştirip proje yapmanız ve bu projeleri insanlara göstermeniz.
CV niz aşırı kalabalık, düzen deseniz çok kötü, uyum deseniz yok. Her yerde gereksiz bilgi her yerde bir sonraki cümleden bağımsız paragraf. Mesela İngilizce mi Türkçe mi karar verin ve tek dil yapın, paragraflarla açıklamaya ihtiyaç duymamanız lazım, ne de olsa sağlam bir iş tecrübeniz veya çok büyük bir projeniz yok.
Tekrar belirtiyorum Resume ile CV arasındaki farkları araştırırsanız CV'yi nasıl yapmanız gerektiğini daha net anlarsınız.