Yazılımcı olmak zor mu?

Kolaylığı ya da zorluğu tartışılır kesin bir şey söylemek doğru olmaz ama stresli bir iş, kendini sürekli geliştirmen gereken bir iş. Sevsen bile bir yerden sonra sürekli aynı şeyi yaparsan motivasyonun kalmıyor. Kısacası fiziksel olarak olamasada psikolojik olarak zor bir iş.
 
Yazilim muhendisi olarak calisacaksan, muhendislik fakultesi bitirip bir yazilim gelistirme surecinin tum asamalarinda rol alacaksan kolay bir is degil. Ciddi sorumluluk. Yapacagin hata abartmiyorum milyonlarin ucup gitmesine yol acabilir. Bkz Akbank'in basina gelen durum.

Sagdan soldan video izleyip "yazilimciyim" (ne demekse) diye takilan tipleme olacaksan kolay.
O zaman "okudugunu anlasan yeter" kadar Ingilizce bilmenin yettigine, "4 islem yapsan yeter" kadar matematigin kafi olduguna inandirip kendini internet ortamlarinda ozgurce sacmalayabilirsin.

Gece yarisi telefonla aranirsin, hassas verilerin korunmasi icin caba sarfedersin, sisteme sizma olmamasi icin Cipher algoritmalarini arastirirsin, adamin biri Almanya'da matrix dekompozisyonu ile ilgili yeni bir makale yayimlar; senin de buna gore algoritmani optimize etmen istenir, sozlesmen vardir ve yapmak zorundasindir. "4 islem yeter" diyen cahil cuhela sinifina matrix factorization gostersen yazilimi birak bilgisayara tovbe ederler.

Bunu super zor, uber bir sey diye demiyorum. Yazilim gelistirmek bir muhendislik alanidir. Bu soru "Makine muhendisligi zor mu" sorusuyla semantik olarak ayni soru. Birilerinin bir yerlerde tum gun PHP CRUD islemi yapip kendine yazilimci demesi bu gercegi degistirmiyor.
 
Eskisi kadar zor değil bence yazılımdan önce ingilizce öğrenilmeli heryer kaynak dolu istediğini bulabiliyorsun fakat bunların %80 i ingilizce ilk önce ingilizce sonra yazılım öğrenilmeli
 

Yeni konular

Geri
Yukarı