Yazılımcılık için sayısal seçmek gerekir mi?

SeeAndLive

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba ben 8. sınif öğrencisiyim şimdiden yazılım hakkında ki çoğu bilgiyi öğrenmeye başladım ve yakında yapacağım ancak 10. sınıfta bölüm seçiliyor diye biliyorum ve ben yazılımcı olmak istiyorum bunun için illaki sayısal seçmek gerekir mi eşit ağırlık olur mu? Ve okuduğum okulda ki hocalar iyi bir yazılımcı olmak için ya 450 puanlık Anadolu liselerine gidersin, ki ben o kadar puan alamam maalesef ve başka olarak da meslek lisesinde bilgisayar bölümü seçebilirsin diyor ancak ben Anadolu'dan yazılımcı olmak istiyorum ne yapabilirim?

Yazılımcı olmak için illa ki yazılım okumaya gerek yok ama okursan tabii ki faydasını görürsün. Yazılım mühendisliği bölümü sayısal puan türünden alıyor yani yazılım mühendisliği okumak istiyorsan sayısal seçmen gerekiyor. Eşit ağırlıkta ise en yakın olarak yönetim bilişim sistemleri var ama o işletme-yazılım bir arada veriyor ve yazılımı sayısal bölüm kadar detaylı değil diye biliyorum yanlışım olabilir.

Diplomanın da elbet faydası olur. Türkiye'nin halinden dolayı çoğu kişi diploma işe yaramıyor diyor ama bu ezbere bir yorum sadece.

Okul okumasanda yazılımcı olursun.
Diplomayı çöpe at gelecekte hiçbir işine yaramaz.
Bu benim düşüncem.
Okumadan çok uluslu bir şirkette işe gir girebilirsen.

Diploma bi' nevi tapudur. Mutlaka bulunmalıdı, özellikle savunma sanayi için.

Merhaba ben 8. sınif öğrencisiyim şimdiden yazılım hakkında ki çoğu bilgiyi öğrenmeye başladım ve yakında yapacağım ancak 10. sınıfta bölüm seçiliyor diye biliyorum ve ben yazılımcı olmak istiyorum bunun için illaki sayısal seçmek gerekir mi eşit ağırlık olur mu? Ve okuduğum okulda ki hocalar iyi bir yazılımcı olmak için ya 450 puanlık Anadolu liselerine gidersin, ki ben o kadar puan alamam maalesef ve başka olarak da meslek lisesinde bilgisayar bölümü seçebilirsin diyor ancak ben Anadolu'dan yazılımcı olmak istiyorum ne yapabilirim?

Eğer düşük puan alsan bile bilişim alanında eğitim veren meslek liseleri var o yüzden bunlara çok kafa yorma sınavına odaklan az kaldı yoksa ileride kafanı taşlara vurursun.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı